Primăria Afumați a luat măsuri speciale pentru protecția localnicilor în plină pandemie. În vederea reducerii riscului de contaminare cu noul coronavirus Comitetul Local pentru Situații de Urgență Afumați anunță noi măsuri odată cu trecerea la scenariul 4.

La întrunirile Comitetului participă reprezentanți ai tuturor instituțiilor locale. Din acest Comitet fac parte: directorul școlii, prof. Izabella Pena, șeful Poliției Locale, Viorel Pascu, șeful postului de poliție MAI, Dănuț Camburu, dr. Dorin Dogăreci, medic de familie, dr. veterinar Ina Cristina Dragomir, pr. Florin Ionică, parohul Parohiei Afumați II, administratorul SC Apă Canalizare, Viorel Chiurciu, reprezentantul SC Agroindaf, Claudiu Davițoiu, Francisc Crâșmaru din partea societății Supercom și angajați ale celor mai importante compartimente ale Primăriei Afumați.

 În curtea dispensarului din Afumați a fost montat un cort care are toate dotările necesare pentru triajul pacienților, astfel încât un potențial purtător al virusului să nu ia contact cu ceilalți pacienți. 

„Avem în izolare, la domiciliu, persoane venite din Spania, Anglia, Germania și Italia, dar nu avem niciun caz confirmat. Am închis toate parcurile și spațiile verzi, am asigurat dezinfectarea tuturor instituțiilor publice și am comandat achiziționarea unor lămpi mobile și fixe, cu raze ultraviolete pentru școli și imobilele primăriei în care vin cei mai mulți oameni. Aceste lămpi vor putea fi folosite și în anii următori pentru dezinfectarea în cazul gripelor sezoniere. Vom demara și o amplă acțiune de dezinfectare a trotuarelor și carosabilului, cu utilaje speciale care folosesc soluții dezinfectante”,a declara Gabriel Dumănică, primarul comunei Afumați, citat de presa locală.

Tot printr-o hotărâre a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, a fost aprobată și asigurarea hranei în cazul persoanelor cu vârste peste 65 de ani care nu pot ieși din casă pentru că sunt cele mai vulnerabile în fața COVID-19. 

Localnicii care au nevoie de informații legate de măsurile de izolare și carantinare pot discuta direct cu reprezentanții DSP, sunând la tel. 021/224.45.96 sau prin e-mail, la adresa [email protected].

Totodată, persoanele care au rămas fără locuri de muncă se pot adresa online primăriei. Angajații Direcției de Asistență Socială îi vor pune în legătură cu firmele care caută în această perioadă angajați.

Petițiile și orice alte cerere adresate Primăriei, pot fi transmise pe adresa de email [email protected] și la telefon 021/352.94.24.

Deasemenea, toate cererile și plângerile cetățenilor pot ajunge la urechile autorităților prin numelere de telefon puse la dispoziție. Astfel, datele de contact ale primarului și viceprimarului din Afumați sunt acum publice. 0728.878.928 – primar Gabriel Dumănică sau la nr. 0767.079.800 – viceprimar Marius Alexandru Pascu

Articolul precedentVictor Costache se reîntoarce în Guvern
Articolul următorCOVID-19: Primul caz de coronavirus din Periș este asimptomatic, sub îngrijire medicală