Primul caz depistat cu noul coronavirus din comuna Persoana este un cetățean în vârstă de 76 de ani. Bolnavul este internat la spitalul ”Dr. Carol Davila” și nu prezintă simptome specifice COVID 19. Starea pacientului este una bună în acest moment, spun medicii. Bărbatul făcea dializă la un centru din București de unde se pare că a și contactat virusul din China.

”În ceea ce privește familia, vă pot spune că sunt cu toții bine, fără simptome de infectare cu virusul COVID19. Sunt în izolare la domiciliu urmând ca după trecerea acestei perioadei să își reia activitatea”, a precizat pe pagina sa de Facebook, primarul localității, Anghel Albu.

Conform noilor dispoziții din partea autorităților centrale, și în comuna Periș va începe dezinfecția străzilor, a stațiilor RATB și a instituțiilor publice. Acțiunea a început miercuri dimineață și va continua în zilele următoare. Substanțele folosite sunt ecologice, biodegradabile și nu pun în pericol sănătatea locuitorilor, anunță autoritățile locale.

”Vă rog să vă protejați și să aveți grijă de dvs și familia dvs…!!! Dumnezeu ne va ajuta să trecem cu bine și peste această grea încercare …!!!”, a precizat primarul comunei Periș.

86 de persoane se află în izolare la domiciliu în comuna Periș. Deasemenea, 86 de pensionari au cerut sprijinul primăriei pentru a putea trece peste această perioadă în care deplasarea le este interzisă în timpul zilei. Angajații primăriei sunt la dispoziția acestora pentru orice nevoi legate de cumpărături sau urgențe medicale. Grupul de urgență care gestionează situația din comună pune la dispoziția cetățenilor vulnerabili și o serie de numere de telefon.

Telefon: 021.267.02.10; 021.267.02.45 – între orele 9.00-16.00

Telefon Primar – 0729.999.909 – permanent

Articolul precedentAutoritățile din Afumați au montat corturi de triaj și lămpi UV pentru sterilizare în unitățile medicale
Articolul următorLegătura dintre tutun și coronavirus! Un producător de țigarete ar putea salva planeta!