SmartLab Măgurele – primul laborator inteligent pentru elevii din Ilfov- are activitatea intensă, zece ore pe zi, chiar dacă elevii stau acasă în această perioadă.

 Imprimantele 3D – folosite în scop didactic, în mod normal- produc acum materiale de protecţie vitale. Mai exact viziere pentru cei aflaţi în linia întâi a luptei cu pandemia de coronavirus, medicii și asistentele din Ilfov.

„În cadrul SmartLab se produc aproximativ 10 dispozitive pe zi. Nu este o cantitate foarte mare, dar, având în vedere ca sunt nişte imprimante utilizate în mod normal în procesul educaţional, nu are rol industrial. Am hotărât ca aceste resurse să le punem la dipoziţia celor care au nevoie de ele în lupta cu pandemia de COVID 19. De aceea estimăm o producţie de aproximativ 50 de dispozitive pe săptămână.” declară Remus Trandafir, directorul Direcţiei Programe de Dezvoltare din cadrul CJ Ilfov.

Din cele 50 de viziere produse până acum, 10 au ajuns la funcționarii Consiliului Judeţean Ilfov, iar restul de 40 la Spitalul Judeţean Ilfov.

 „Viziera este un material de protecţie esenţial în condiţiile epidemiologice actuale. Ea este ultima care se pune, când ne echipăm pentru a consulta.” susține Lucian Stanciu, medic ortoped Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov.

Totodată, și alte instituții care au nevoie de astfel de echipamente pot cere ajutor din partea Smart Lab. 

SmartLab Măgurele este un proiect derulat de Asociaţia Măgurele Science Park, cu sprijinul Asociaţiei INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate.
Laboratorul a fost gândit pentru ca elevii să îşi dezvolte aptitudinile high tech şi este dotat cu ochelari VR, imprimante şi scannere 3D, desktopuri şi laptopuri, tablă inteligentă şi doi roboţi educaţionali multifuncţionali. Valoarea investiţiei Consiliul Judeţean Ilfov a fost de aproape 100.000 de euro.

Vizierele printate 3D au ajuns la Spitalul Județean Ilfov

VIZIERE DE LA SMART LAB PENTRU SPITALUL JUDEȚEAN ILFOV Din cele 50 de viziere produse în această săptămână de imprimantele 3D de la Smart Lab Magurele, 40 au ajuns la Spitalul Județean Ilfov. ,,Absolut orice material de protecție pentru personalul sanitar este extrem de important în contextul epidemiologic pentru prevenirea și controlul acestei infecții cu Covid 19 pe care, cu siguranță o vom invinge", Alina Ivanovici – director Îngrijiri Medicale Spitalul Județean de Urgență Ilfov ,,Viziera este un material de protecție esențial în condițiile epidemiologice actuale. Ea este ultima care se îmbracă și este prima care se dezechipează. Această vizieră are un suport printat 3D de care se prinde plasticul vizierei si cu un suport pentru mască, de care se poate prinde masca pentru a evita eventuale leziuni cauzate de purtarea îndelungată a măștii", Lucian Stanciu – medic ortoped Spitalul Județean de Urgență IlfovRestul de 10 viziere vor fi folosite de angajații Consiliului Județean Ilfov care lucrează cu publicul. #stațiacasă

Publicată de Consiliul Judetean Ilfov pe Luni, 6 aprilie 2020
Articolul precedentÎncepe lupta cu un alt dușman al sănătății. Țânțarii din Ilfov vor fi exterminați de luni
Articolul următorAnunțul Patriarhiei: Pelerinajul de Florii se suspendă. În noaptea de Înviere, credincioşii pot ieşi doar la ferestre, balcoane pentru a-și spune „Hristos a înviat!”