Începe lupta cu un alt dușman al sănătății-țânțarii. Campania de combatere a ţânţarilor începe de luni în județul Ilfov. Serviciul Judeţean de Dezinsecţie şi Ecologizare Mediu, aflat în subordinea Consiliul Judeţean Ilfov, începe săptămâna viitoare campania de combatere a insectelor de disconfort, anunță instituția printr-un comunicat de presă.

Marian Petrache, preşedintele CJ Ilfov a anunțat că lupta cu țânțarii trebuie tratată serios pentru că există viață și după coronavirus.
” Să nu uităm că există viaţă şi după coronavirus. E adevărat, principala bătălie o dăm acum cu pandemia. Dar în acelaşi timp cu pandemia avem de rezolvat şi alte sarcini care ne-au rămas din viaţa noastră de dinainte de criză. Azi m-a anunţat directoarea Serviciului de Dezinsecţie că au început să apară femelele ţânţari şi că ar trebui să le omorâm până să depună ouăle. Aşa că de luni intervenim terestru, apoi dăm cu substanţe şi din avion, ca să omorâm
larvele. Vom stropi în colaborare cu primăriile. Vom avea câte un delegat de la CJ şi de la primărie în echipele din teren, ca să nu rateze nicio străduţă, iar dumneavoastră îi veţi putea urmări pe GPS. Dacă vedeţi că au ratat vreo stradă, puneţi mâna pe telefon şi sunaţi responsabilul de acţiune. Va avea telefonul public pe site ul nostru şi pe pagina de Facebook. Vom stropi terestru şi avion o dată pe lună”. a scris Petrache pe pagina sa de Facebook. Conform planurilor de acțiune, acţiunile prin care autoritățile stropesc cu substanțe de dezinsecție vor avea loc în fiecare seară după ora 19. Insecticidul folosit este Cymina Plus, în doză de 50 ml/ha. Produsul este toxic pentru albine, peşti şi organisme acvatice.

Calendarul acţiunilor de dezinsecţie va fi anunţat din timp, pentru fiecare localitate din judeţul Ilfov. Fiecare maşină care va face dezinsecţie va fi dotată cu GPS şi va putea fi urmărită în timp real pe o hartă interactivă.

În timpul operațiunilor este bine să țineți ușile și ferestrele locuințelor închise.

Articolul precedentNiciun caz de coronavirus în Cornetu
Articolul următorUn laborator din Ilfov printează 3D viziere pentru medici și asistente