Bătrânii din ilfov, ajutați de autorități. Instituțiile subordonate primăriilor din subordinea comunelor ilfovene au câte o strategie pentru sprijinirea persoanelor peste 65 de ani. Nu ezitați să cereți ajutor. Găsiți mai jos toate datele de contact ale celor care vă pot veni în sprijin așa că, stați acasă.

Poliția locală poate veni în sprijinul pensionarilor din Jilava

În comuna Jilava, primăria trimite polițiștii locali în sprijinul pensionarilor. Aceștia pot semnala toate problemele pe care le întâmpină la numărul de telefon 0799.757.777. ” În cazurile deosebite, unde persoanele nu pot ieși să-și cumpere alimente sau medicamente, se poate apela la angajații Poliției Locale, care vor cumpăra bunurile de strictă necesitate solicitate și le vor aduce apoi, împreună cu bonul fiscal, celor nevoiași!”, a anunțat primarul Elefterie Ilie Petre, citat de presa locală.

Angajații primăriei au distribuit zeci de pachete cu alimente și porții de mâncare persoanelor vulnerabile din comuna Jilava.

Bătrânii din ilfov, ajutați de autorități. Primăria vine în sprijinul pensionarilor din Pantelimon

Echipa Direcției de Asistență Socială a primăriei din Pantelimon oferă săptămânal pachete cu alimente și produse de igienă, astfel ca persoanele vârstnice să evite ieșirea din locuință. Măsura are rolul de a-i proteja pe cei vulnerabili de infectarea cu noul coronavirus.

Astfel, persoanele care se încadrează în situația de a primi pachetele oferite trebuie să sune la unul din numerele de telefon puse la dispoziție de DAS Pantelimon: 0754.071.844 sau 0754.068.850, de luni până joi, între orele 8:00-16:30 și de vineri până duminică între orele 8:00-14:00, sau la numărul 021.301.7084 (doar în cursul săptămânii).

Și primăria din Voluntari îi ajută pe cei izolați la domiciliu

Primăria, prin Direcția de Asistență Socială, a inițiat o campanie care vine în sprijinul persoanelor vârstnice, a familiilor monoparentale, a persoanelor cu dizabilități și a celor aflați în izolare la domiciliu. “Persoanele aflate într-una din situațiile menționate pot suna la numerele de telefon: 0754.079.423 (Dispecerat Poliția Locală) și 031/425.16.64 (Direcția de Asistență Socială) de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 16:30 și solicita sprijinul nostru. Un reprezentant al DAS-V se va deplasa la domiciliu pentru a lua lista de cumpărături (alimente de bază sau medicamente). Colegii noștri vă vor aduce mâncare gătită GRATUIT sau vor face cumpărăturile pentru dumneavoastră (în limita stocurilor disponibile în magazine) și vi le vor aduce în aceeași zi acasă.” se arată în comunicatul primăriei.

La Snagov-angajații primăriei fac cumpărături o dată la două zile

Angajații primăriei din Snagov s-au oferit să le cumpere alimente celor care nu pot părăsi domiciliul în perioada de urgență. Acțiunile au loc o dată la două zile pentru fiecare gospodărie. Vizați sunt cei care au peste 65 de ani, locuiesc singuri și nu au membri ai familiei care să le poată veni în ajutor. ”Cetățenii izolați la domiciliu sunt rugați să se limiteze la a comanda doar strictul necesar pentru supraviețuire, să nu facă stocuri sau să ceară reprezentanților Primăriei Snagov să le cumpere ceva imposibil”, se precizează în procesul verbal încheiat la finalul ședinței Comitetului Local pentru situații de Urgență.

Bragadiru- mai puține autobuze, mai multe ajutoare

Comitetul Local pentru Situații de Urgență, condus de primarul Vasile Cimpoeru, a modificat programul de funcționare al liniilor STB. Noul program al curselor poate fi consultat pe site-ul STB.Totodată, Direcția de Asistență Socială le va oferi celor cu vârste peste 65 de ani, strictul necesar pe toată perioada stării de urgență. Toți cei care au nevoie de ajutor pot apela numărul de urgență 0743. 211.628, care este disponibil zilnic, de la ora 06.00 până la ora 21.00. Astfel alimentele și medicamentele pentru pensionari sunt la un apel distanță. Toate cheltuielile vor fi suportate din bugetul local iar personalul instituțiie se va ocupa și de livrarea produselor și medicamentelor.

Primăria Măgurele centralizează persoanele care au nevoie de sprijin

Primarul orașului Măgurele, Narcis Constantin îi îndeamnă pe toți locuitorii comunei să semnaleze cazurile de persoane vulnerabile în această perioadă. Toate cazurile pot fi semnalate pe adresa de e-mail a Primăriei ([email protected]) sau telefonic, la numărul 021.4574.098. Agenții Poliției Locale Măgurele vor livra toate cele necesare persoanelor peste 65 de ani care nu au aparținători.

Autoritățile din Chitila caută voluntari

„Pentru cei care vor să se alăture ca voluntari în echipa noastră, apelați 021.436.37.09/11 (de luni până vineri, în intervalul orar 8:00-16:30) sau adresa de e-mail [email protected]. Rog și îndemn persoanele cu suflet mare, care pot ajuta, să facă donații prin intermediul Fundației Pro Chitila (e-mail: [email protected]; 0733.840.451 sau 0735.684.820). Avem nevoie de voluntari! Vă mulțumim pentru sprijinul dumneavoastră!
Îm­preună vom reuși!”, precizează autoritățile locale din Chitila.

Locuitorii din Glina găsesc mai ușor declarații pe propria răspundere

”Găsiți formulare de declarație pentru a putea circula la nevoie. Sunt distribuite mai multe declarații la fiecare magazin, farmacie, sau altă unitate comercială, iar acestea se pot procura în mod gratuit! Vă rugăm aveți grijă de dumneavoastră și limitați pe cât posibil ieșirile din casă! Primăria Glina oferă suport și informare la numărul: 021.467.12.14 în intervalul orar 8:00 – 16:00 și la nr. de tel 0786.194.989. Deși în comună sunt aproximativ 1.200 de persoane cu vârsta peste 65 de ani, aproxmativ 260 au nevoi speciale și care au nevoie de ajutor.  Alte 55 de persoane se află în autoizolare. Persoanele care au solicitat sprijin pentru efectuarea cumpărăturilor au fost ajutate de voluntari și angajați ai Direcției de Asistență Socială. Primăria a avertizat și în privința faptului că a fost modificat programul autobuzelor R405. ”Programul a fost modificat din cauza măsurilor ce se impun prin Decretul Președintelui nr. 195/16.03.2020 (Starea de Urgență). Astfel, autobuzele din localitate vor circula mai rar, din cauza numărului de călători scăzut”, se arată în anunțul publicat de primărie.

Articolul precedentDovada că în spatele unui bărbat „puternic” se află o femeie (și) mai puternică. Bădălău, legături primejdioase cu „Regina Achizițiilor”
Articolul următorSpitalele și dispensarele din Ilfov au primit o primă tranșă de echipamente de protecție