Fostul ministru al sănătății se reîntoarce în Guvern după nici o săptămână de la demisie. Costache va ocupa funcția de consilier onorific al actualului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru. Potrivit surselor realitateadeilfov.net, fostul ministru va face în continuare parte din echipa executivului care se ocupă de gestionarea crizei legate de coronavirus. De altfel, atunci când și-a dat demisia, Victor Costache a și precizat că va rămâne alături de Ministerul Sănătății dacă va fi nevoie de expertiza lui.

„Sunt în primul rând medic, am depus un jurământ și niciodată nu abandonez și nu am abandonat un proiect. Voi rămâne în linia întâi în această criză, deci nu abandonez această criză, o voi relua ca medic și voi consilia echipa Ministerului Sănătății de câte ori va fi nevoie și voi rămâne în București cât este nevoie”, a spus Costache, într-un interviu televizat.

„Ramanem concentrati pe toate obiectivele stabilite: intaritea DSP-urilor pentru a face fata nevoilor crescande, cresterea vitezei de derulare a anchetelor epidemiologice, efectuarea tuturor operatiunilor caracteristice pentru DSP-uri la timp, in conditii de eficienta maxima. INSP, in baza recomandarilor venite de la Comisia Europeana, a instituit un sistem de diagnosticare, stabilind care sunt prioritatile de diagnosticare. Ele raman valabile. Urmarin in continuare apararea spitalelor, procurarea de urgenta a materialelor. Avem prioritate ZERO achizitia de echipamente si dispozitive necesare pentru a proteja pacientii si medicii”, a anuntat Ludovic Orban, intr-o conferință după demisia lui Costache.

Articolul precedentSpitalele și dispensarele din Ilfov au primit o primă tranșă de echipamente de protecție
Articolul următorAutoritățile din Afumați au montat corturi de triaj și lămpi UV pentru sterilizare în unitățile medicale