Consiliul Județean Ilfov, prin Biroul Protecția Animalelor, bifează un număr record de sterilizări gratuite: peste 4.000 de animale de rasă comună, câini și pisici. Animalele au fost sterilizate gratuit în cadrul campaniei „E gratis să faci bine”. Această campanie se desfășoară pe trei paliere: maraton din localitate în localitate, sterilizări direct pe teren, în clinica veterinară mobilă, și distribuirea de cupoane pentru sterilizări gratuite.

Maratonul de sterilizări gratuite, realizat în colaborare cu Spitalul Veterinar Social Center of Hope, se desfășoară astfel: în fiecare zi de marți, echipele Protecția Animalelor CJ Ilfov și Center of Hope se mută din localitate în localitate. Animalele sunt operate numai la clinica veterinară Center of Hope, din localitatea Găneasa, iar până acolo sunt transportate conform legislației în vigoare. Se bifează două localități pe lună. De pildă, în luna iunie, se ajunge cu sterilizări gratuite în localitățile Mogoșoaia și 1 Decembrie.

Hilde Tudora, șef Birou Protecția Animalelor: „Programele de sterilizări gratuite nu trebuie să se termine niciodată, dacă vrem cu adevărat să rezolvăm problema animalelor singure. Noi avem trei zile pe săptămână dedicate sterilizărilor gratuite. Colegii mei fac eforturi uriașe, zilele de campanie de sterilizări gratuite încep dimineața devreme, înainte de ora 7, și se termină de obicei după ora 21:00. Îmi doresc să văd aceeași implicare și din partea tuturor cetățenilor. Responsabilitatea și empatia trebuie să ne definească atât pe noi cât și comportamentul nostru în comunitate.”

În paralel, tot în colaborare cu Center of Hope, Consiliul Județean Ilfov, prin Biroul Protecția Animalelor CJ Ilfov, oferă cupoane de sterilizări gratuite. 1.000, în total. Distribuirea acestor cupoane a început în data de 1 martie, iar până acum s-au dat aproape 400. Din nou, vorbim de o premieră la nivel de consilii județene. Cupoanele se oferă în format electronic și fiecare dintre ele are un cod unic de identificare. Aceste cupoane se oferă celor care au domiciliul ori reședința în Ilfov și celor care au posibilitatea să meargă cu animalul lor direct la clinica Center of Hope din Găneasa. Totodată, în colaborare cu Animal Society, care deține clinică mobilă, se sterilizează direct pe teren și se stă câte o săptămână în fiecare localitate.

Mai exact, până acum, în 117 zile, Consiliul Județean Ilfov a reușit, cu ONG-urile din domeniul protecției animalelor, să sterilizeze gratuit 4.034 de animale de rasă comună, 1.365 de câini și 2.669 de pisici. Pentru programări, cetățenii trebuie să sune la numărul 0751.235.009.

 

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentDaria Gușă: Metodele orwelliene de control al populației – în floare în occident, pe drum spre România
Articolul următorGestionarea deșeurilor în regiunea București-Ilfov