Inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov au dispus oprirea temporară a prestării de servicii a unui complex din Ilfov până la remedierea deficiențelor și au sigilat mai multe spații comerciale.

Potrivit CRPCR București-Ilfov, acțiunea de control a vizat Complexul Sam Expo. Inspectorii susțin că reprezentanții operatorilor economici au încercat să obstrucționeze acțiunea de control și că a fost nevoie de sprijinul echipelor de jandarmi.

„Ca urmare a închiderii precipitate a majorității spațiilor comerciale şi a fugii reprezentanților firmelor din incinta Complexului în scopul evitării controlului, dar și în urma abaterilor de la legislația în vigoare constatate, comisarii CRPCR București-Ilfov au dispus: oprirea temporară a prestării de servicii a Complexului, până la remedirea deficiențelor, precum și sigilarea mai multor spații comerciale din incinta acestuia, până la finalizarea verificărilor”, transmite CRPCR București-Ilfov.

„Am fost nevoit să ajung la această acțiune de control, împreună cu directorul general, pentru că operatorii economici ce își desfășoară activitatea în complexul controlat au avut o atitudine necorespunzătoare în raport cu colegii mei. A fost nevoie de apelarea numărului de urgențe pentru ca o echipă de jandarmi să îmi apere colegii, situație pentru care le mulțumesc și le transmit întreaga mea apreciere”, a declarat Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, potrivit Mediafax.

Conform comisarilor, pe cele 4 culoare controlate ale complexului pavimentul era neigjenizat, murdar, cu infiltrații, cu geamuri sparte, iar grupurile sanitare erau neigienizate.

Printre alte nereguli se numără: funcționarea în condiții nesigure și ilegale, cu instalații electrice improvizate, cu cabluri electrice care atârnau din tavan pe pereți, reprezentând un pericol de incendiu pentru Complex, amenajarea necorespunzătoare a platformei de depozitare a deșeurilor, aceasta fiind insalubră, prezentând excremente de șoareci, reprezentând un pericol de contaminare, atât pentru vizitatorii, cât și comercinații, căile de acces din incinta complexului erau pe alocuri rupte, acestea prezentând pericol de accidentare.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentProteste organizate la Bucureşti de sindicatele din Educație: Sunt așteptate 20.000 de persoane
Articolul următorPasajul Berceni, pe ultima sută de metri până la darea în circulaţie