În urma activităților derulate în ultimele 24 de ore în contextul situației generate de răspândirea virusului SARS-CoV-2 și a verificării respectării normelor legale impuse în contextul stării de alertă, 191 de polițisti din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov și 81 de polițiști locali au continuat sa acționeze în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, atât pentru verificarea respectării măsurilor impuse, cât și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Au fost verificate 439 de persoane fizice și 36 de societăți comerciale/PFA cu privire la respectarea interdicțiilor impuse pe timpul stării de alertă, polițiștii din cadrul IPJ Ilfov aplicând o sancțiune contravențională cu avertisment în temeiul Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

De asemenea, jandarmii ilfoveni au continuat misiunile de verificare a modului în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă și de informare a cetățenilor cu privire la riscurile la care se expun.

Echipele mixte vor continua să desfășoare verificări cu efective mărite pe raza administrativ-teritorială a județului Ilfov în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, ștranduri, cluburi în aer liber și mijloace de transport în comun. Deși acțiunile se desfășoară cu scopul principal de a responsabiliza populația în vederea prevenirii răspândirii infecţiei cu COVID-19, în situațiile în care se constată încălcarea normelor instituite pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, se vor dispune măsuri de sancționare atât a persoanelor fizice, cât și juridice, inclusiv de suspendare a activității unor operatori economici.

Cetățenii au la dispoziție o linie TelVerde – 0800800165, la care pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară.

 

Articolul precedentCare sunt cele mai periculoase zone cu bolnavi de coronavirus din România
Articolul următor61 de percheziții în opt județe și București la o grupare specializată în obținerea ilegală de permise de conducere