Un bărbat în vârstă de 40 de ani, din comuna Chiajna, judeţul Olt, a fost reţinut de poliţiştii din Gorj după ce ar fi înşelat peste 300 de persoane cu excursii în Europa, Asia şi Africa, prejudiciul total ajungând la aproape 150.000 de euro.

Anchetatorii susţin că bărbatul, în calitate de președinte al unei asociații pentru dezvoltarea societății civile, în perioada ianuarie – iulie 2019, prin promovarea pe pagina de socializare a asociației, ar fi indus în eroare 329 de persoane, organizând 14 excursii care urmau să aibă loc în cursul anului 2019, către diferite destinații din Europa, America și Asia, pentru care a încasat suma totală de 147.930 euro.

Sumele încasate în acest scop au fost folosite atât în interes personal, cât și pentru a onora excursiile deja contractate și pentru care încasase contravaloarea, aspect relevat de situaţiile financiare, rulajul conturilor şi de expertiza contabilă efectuată în cauză.

„Astăzi, urmează ca bărbatul să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu cu propunere de arestare preventivă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Victor Ţuhaşu.

Articolul precedentOUG privind majorarea eșalonată a alocațiilor intră la votul final
Articolul următorConflict la Balotești. Și-a agresat concubina, dar și pe mama acesteia