Zi decisivă pentru dublarea alocațiilor. Ordonanța de Urgență a Guvernului (OUG) prin care alocațiile copiilor se majorează etapizat din septembrie ajunge astăzi în Camera Deputaților, care este for decizional. Asta după ce senatorii au respins actul normativ, relatează Realitatea PLUS. 

Cu doar o zi în urmă, majorarea eșalonată a alocațiilor a fost respinsă în Comisia de muncă a Camerei Deputaților, aleșii nefiind de acord ca alocațiile copiilor să crească cu 20% din șase în șase luni, așa cum a decis Guvernul.

Împotriva unei astfel de creșteri eșalonate sunt, mai ales, parlamentarii PSD, care vor ca Executivul să respecte legea adoptată de Parlament în primăvară, potrivit căreia alocațiile se dublau chiar din această lună de la de la 150 la 300 de lei și de la 300 la 600 pentru copiii cu handicap. 

Guvernul a anunțat deja că dacă OUG va fi respinsă, atunci membrii Executivului se vor adresa Curții Constituționale a României (CCR).

Anterior Comisiile pentru Muncă și pentru Buget din Senat au dat, și ele, vot negativ majorării etapizate a alocațiilor copiilor. 

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 48. S-a spart Portocală
Articolul următorUn bărbat din Ilfov, reţinut după ce a înşelat sute de persoane din Gorj. Le-a luat bani pentru excursii care nu au mai avut loc