Cel puţin 90.000 cadre medicale au fost infectate cu COVID-19 până în prezent. Numărul acestora este posibil să fie însă de două ori mai mare, pe fondul informaţiilor privind lipsurile legate de echipamentele de protecţie, a anunțat astăzi Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali (ICN), citat de Reuters.

Boala provocată de noul coronavirus a ucis peste 260 de asistenţi medicali, se arată în comunicatul asociației care are sediul la Geneva. Specialiștii cer autorităţilor să ţină evidenţe mai precise pentru a contribui la prevenirea răspândirii virusului între personalul medical şi pacienţi.

” Numărul cadrelor medicale infectate cu COVID-19 a crescut, credem noi, de la 23.000 la peste 90.000, însă este încă o cifră subestimată deoarece nu acoperă fiecare ţară din lume” a declarat Howard Catton, director executiv al ICN, pentru Reuters.

Estimarea acestuia se bazează pe informaţiile colectate de la asociaţiile naţionale ale cadrelor medicale din 30 de ţări. Acestea reprezintă atât statistici guvernamentale cât şi informaţii difuzate în mass-media.

” Dacă rata de infecţie medie în rândul cadrelor medicale – aproximativ 6% credem noi – este aplicată în acest sens, cifra globală ar putea fi de peste 200.000 de angajaţi în domeniul sanitar infectaţi”.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii care coordonează răspunsul global la pandemie, a anunţat ultima dată pe 11 aprilie că circa 22.000 de cadre medicale ar putea fi infectate cu COVID-19.

Articolul precedentMii de elevi de clasa a VIII-a și a XII-a așteaptă încheierea situației școlare în Ilfov
Articolul următorAvertisment din partea ministrului sănătății: precauțiile trebuie să rămână și pe timpul stării de alertă