Părinții pot sta cu cei miic chiar și pe perioada vacanței școlare se arată într-o ordonanță de urgență aprobată recent de guvern. Potrivit Ministerul Muncii și Protecției Sociale, părinții care au copii mai mici de 12 ani, pot cere concediu pentru îngrijirea lor chiar și pe perioada vacanței de Paște.

Măsura este reglementată deja printr-o Ordonanță de Urgență care modifică art. 1 alin. (1) din HG nr. 217/2020 pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ.

Această modificare vine în sprijinul părinților, în speciala famililor monoparentale. Seria de ordonanțe care restricționează drastic circulația persoanelor în ultima perioadă a pus mari probleme familiilor în care de îngrijirea nepoților se ocupau de obicei bunicii. Cum și un număr mare de bone sunt din categoria persoanelor vârstnice, multe familii s-au plâns că nu ar mai fi avut cu cine să-și lase copiii pe timpul zilei.

În cazul părinților care beneficiază deja de zilele libere acordate în baza Legii nr. 19/2020, prelungirea acestei perioadei se face din oficiu, angajatorul urmând să-i înștiințeze despre acest drept prin e-mail.

Articolul precedent12,5 milioane de lei au fost alocate unităților sanitare din Ilfov pentru măști și produse de protecție
Articolul următor26 cetăţeni români din diaspora au murit din cauza COVID-19