Vineri, Consiliul Județean Ilfov, a stabilit o realocare a fondurilor bugetare ale CJI. Potrivit deciziei luate de conducerea județeană, 12,5 milioane de lei vor fi alocate pentru instituțiile din subordinea administrației județene. Astfel, Spitalul Județean Clinic de Urgență, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea și Spitalul de Psihiatrie ”Eftimie Diamandescu” (Bălăceanca), Direcția Protecția Copilului,  dar și partenerului Ambulanța București-Ilfov vor avea la dispoziție mai multe fonduri pentru achiziția materialelor sanitare de protecție. Măștile, mănușile, combinezoanele și dezinfectanții sunt cele mai căutate produse de către medicii din Ilfov.

Potrivit, președintelui Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, că a cerut conducerii instituțiilor mai sus menționate să asigure necesarul de echipamente sanitare de protecție pentru următoarele trei luni de zile. ”Am identificat furnizori, așa că am deblocat banii. Vrem să facem o aprovizionare adecvată, pentru ca ativitatea să se desfășoare fără sincope”, a spus Petrache.

Zilele trecute, ambulanța București-Ilfov a mai primit un pachet de 10 000 de măști din partea Consiliului Județean Ilfov. Măștile de protecție au fost primite de directorul Ambulanței București-Ilfov, Alis Grasu. ”Cu 10.000 de măști acoperim necesarul turelor pentru o săptămână. Am primit materiale de protecție și de la ISU și din sponsorizări. Dar nu sunt suficiente pentru consumul pe care îl avem în fiecare zi. Tuturor celor care ne ajută le mulțumesc pentru că asta înseamnă că îmi țin oamenii la adăpost – e o nenorocire să scot acum pe vreunul din tură – și bineinteles, că protejăm, astfel, pacienții”, a declarat Alice Grasu, purtătorul de cuvânt al serviciului de Ambulanță.

Articolul precedentA început dezinfecția și în Jilava. Se montează dispozitive cu dezinfectant
Articolul următorPărinții pot sta cu cei mici chiar și pe perioada vacanței școlare