26 cetăţeni români din diaspora au murit din cauza COVID-19, anunță Grupul de Comnicare Strategică. Este vorba despre români aflaţi în străinătate care au decedat de la începutul epidemiei de COVID 19 până la acest moment.

 Potrivit datelor oficiale ale autorităților, 317 cetăţeni români aflaţi în străinătate au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul tip de coronavirus până în prezent. Cei mai mulți se află în carantină sau sub tratament medical.
    ‘În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, potrivit informaţiilor obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 317 de cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 129 în Spania, 152 în Italia, 15 în Franţa, 8  în Germania, 4 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia şi câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia şi SUA. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 26 de cetăţeni români aflaţi în străinătate, 9 în Italia, 7 în Franţa, 4 în Marea Britanie, 5 în Spania şi unul în Germania, au decedat’, afirmă sursa citată.

Articolul precedentPărinții pot sta cu cei mici chiar și pe perioada vacanței școlare
Articolul următorÎncă 8 persoane infectate cu noul coronavirus au murit, anunță autoritățile române