Un elicopter pilotat de un român s-a prăbușit în Grecia. Elicoterul se afla în misiune de stingere a incendiilor. Românul locuiește în Grecia și în aceste momente primește îngrijiri medicale.

Un elicopter militar în care se aflau mai multe persoane s-a prăbușit, miercuri, în Grecia. Presa elenă susține că din membrii echipajului făceau parte un român, doi moldoveni – și un traducător grec. Elicopterul se afla în misiune de stingere a incendiilor și opera în Samos.

Elicopterul Mi8 s-a prăbușit în zona Agios Minas, în marea de la nord de Paleochori. Elicopterul a decolat la ora locală 16:39 și s-a răbușit la 17:55, în timp ce în zonă au predominat vânturi puternice de 6 grade pe scara Beaufort.

„Incendiul care a izbucnit astăzi la prânz într-o zonă de pădure din zona Paleochori din Samos este în desfășurare, iar forțele aeriene și terestre lucrează. În timpul operațiunii aeriene de stingere a incendiilor, un elicopter de tip ER-MH4 închiriat de către Detașamentul de Pompieri, cu un echipaj de patru persoane, dintre care trei străini și un traducător grec, a căzut în zona mării din Agios Minas, lângă plaja din Plaka, N. D. a insulei Samos. Elicopterul a decolat de pe aeroportul Samos.

Pe parcursul operațiunii de căutare și salvare, un membru al echipajului a fost salvat, în timp ce căutările continuă pentru a-i localiza pe ceilalți trei membri ai echipajului”, au transmis pompierii.

Potrivit unor surse, persoana salvată este pilotul român.

Articolul precedentArma viitorului, în mâinile NATO! Laserul capabil să doboare rachete antiaeriene dă speranțe lumii
Articolul următorFermierii vor putea să schimbe destinaţia culturii afectate de secetă