Una dintre întrebările frecvente ale persoanelor din Ilfov care au locul de muncă în București este legată de modul de deplasare. Poliția vine cu lămuriri cu privire la aceasta.

Potrivit Ordonanței Militare nr. 3, „Este permisă deplasarea între domiciliu și locul de muncă, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi organizată sub formă de lucru la distanță, sau deplasarea în interes profesional care nu poate fi amânată”.

Documentul emis de autorități trebuie respectat întocmai. Nu precizează însă o limită privind distanța dintre locul de muncă și domiciliu. Deasemenea nici nu se face mențiunea că localitatea în care se desfășoară activitatea profesională trebuie să fie aceeași cu cea de domiciliu. Așadar, un cetățean care are domiciliul în Ilfov, poate să se deplaseze la locul de muncă din București sau alte localități învecinate. Singura condiție impusă de autorități este ca toată lumea să aibă asupra sa legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere, după caz.

Și în ceea ce privește deplasarea pentru asistență medicală se aplică aceeași măsură. Nu este prevăzută o limită de distanță la care trebuie să fie situat cabinetul medical de care are nevoie un cetățean. Dacă sunteți din Ilfov și aveți o programare pentru un tratament urgent (dializă etc) în București, puteți face acest lucru după verificarea disponibilității medicilor. Deplasarea se face cu mijloace proprii sau sanitare speciale până la ora 21.

În ceea ce privește cetățenii din Ilfov care trebuie să se deplaseze pentru a-și sprijini bunicii sau părinții peste 65 de ani aflați în capitală, nici în acest caz nu este impusă vreo restricție. Deplasarea în acest scop între localități trebuie justificată printr-o declarație care să precizeze scopul și traseul urmat.

Articolul precedentAlimentarea cu energie electrică a fost temporar întreruptă în mai multe zone din Ilfov, Bucureşti şi Giurgiu
Articolul următorMitrea: România are nevoie de suportul european în criza coronavirus