A fost finalizată proiectarea nodului rutier situat la intersecția Autostrăzii A3 (km 36 + 700) cu DJ 101C la Gruiu – Nuci (Ilfov), sector București – Ploiești și au fost obținute toate avizele necesare.

Urmează aprobarea investiției și lansarea procedurii de licitație pentru execuția lucrărilor, concomitent cu realizarea exproprierilor necesare acestei investiții.
Amenajarea noului nod rutier va permite creșterea accesibilității către Autostrada A3 și va conduce la îmbunătățirea conectivității în zona de nord a județului Ilfov. Acest proiect se realizează la solicitarea autorităților locale din comunele Gruiu și Nuci (Ilfov), precum și a Consiliului Județean Ilfov.
Vor fi amenajate patru bretele de acces, pe ambele părți ale DJ101C, după cum urmează:
-Breteaua 1 de ieșire de pe autostrada A3 spre DJ101C direcția Gruiu, din calea 2, direcția spre București, va avea o lungime de 357 m.
-Breteaua 2 de intrare pe autostrada A3 dinspre DJ101C direcția Gruiu, în calea 2, direcția spre București, va avea o lungime de 510 m.
-Breteaua 3 de ieșire de pe autostrada A3 spre DJ101C direcția Lipia, din calea 1, direcția spre Ploiești, va avea o lungime de 750 m.
-Breteaua 4 de intrare pe autostrada A3 dinspre DJ101C direcția Lipia, în calea 1, direcția spre Ploiești, va avea lungimea de 370m.
La ambele capete ale rampelor pasajului va fi amenajată câte o intersecție tip sens giratoriu, pentru asigurarea tuturor relațiilor de trafic, atât către localitatea Gruiu, cât și spre localitatea Lipia.
________

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentBobby Păunescu: „Este un risc major. Dacă Putin întinde coarda prea mult, o să-l scoată afară ai lui, din Moscova”
Articolul următorPercheziții în București și Ilfov la societăţi care se ocupă cu reciclarea deșeurilor. Prejudiciul se ridică la aproape 80 de milioane de lei- VIDEO