Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță că transportul public din București și Ilfov este oficial pe Google Maps și că se lucrează pentru afișarea în timp real a funcționării mijloacelor de transport. Până acum, o călătorie cu transportul în comun putea fi planificată pe Google Maps, dar cu orarul stabilit al curselor, nu în timp real.

„Oricine intră pe Google Maps și vrea să vadă cum ajunge dintr-un loc în altul folosind transportul public va primi informațiile dorite integrate în această aplicație. Pot fi găsite variantele de transport public pentru toată regiunea București-Ilfov, incluzând aici transportul STB, STV, cel spre Chitila și Buftea, dar și programul metroului și al trenurilor de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

„Datele pentru transportul public la suprafață sunt preluate automat de pe serverele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov (TPBI), iar acum, într-o primă etapă, se afișează planificarea curselor. Ulterior, vom afișa în timp real funcționarea mijloacelor de transport public, pentru ca bucureștenii să-și poată planifica exact timpii de deplasare folosind harta direct de pe telefonul mobil”, a precizat primarul.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentBilanț coronavirus 15 noiembrie: 2.136 cazuri noi, 195 decese
Articolul următorRăsturnare de situație: Clinica privată unde a fost internat Petrică Mîţu Stoian nu se închide