În urma unei acțiuni de prindere în flagrant delict și a 3 percheziții efectuate de polițiștii B.C.C.O. București – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov și procurorii D.I.I.C.O.T., au fost ridicate droguri și bani de la o grupare specializată în trafic de canabis. Liderul grupării a fost reținut.

La data de 30 iulie 2020, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov au realizat o acțiune operativă, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Secția de Combatere a Traficului de Droguri.

Astfel, au fost prinse în flagrant delict 2 persoane, în orașul Bocșa, județul Caraș-Severin, cu ocazia primirii unui colet expediat din Malaga-Spania, fiind ridicați 800 de lei, o carte de identitate cu date falsă, un grinder și fragmente vegetale.

Ulterior, au fost efectuate 3 percheziții domiciliare, în Timișoara și Giera, județul Timiș, fiind puse în executare 3 mandate de aducere emise de procurorul de caz.

În urma activităților de documentare a activității infracționale, au fost ridicate 1,488 kg. canabis vegetal, o țigaretă confecționată artizanal cu canabis, o folie din aluminiu cu o substanță pulverulentă susceptibilă a fi cocaină, 4.550 de euro, 5.000 de lei,      7 telefoane mobile, 2 cântare electronice, 30 de pungi de vidare, un grinder și un bong.

Din cercetări a reieșit că membrii unei grupări infracționale ar fi fost coordonați de un bărbat, de 40 de ani, care ar fi organizat și realizat introducerea în țară de droguri de risc (canabis vegetal) prin disimularea în colete expediate din localitatea Malaga – Spania, cu destinația Timișoara și orașul Bocșa.

Bărbatul de 40 de ani a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și introducere în țară de droguri de risc, urmând a fi prezentat instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă. Alte două persoane sunt cercetate sub control judiciar.

Activitățile s-au desfășurat cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și cu sprijinul polițiștilor de combatere a criminalității organizate din Timișoara și Caraș-Severin, precum și al jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile Timișoara.

 
Articolul precedent100% TU DECIZI! Cătălin Rădulescu, deputatul mitralieră. Medicul care nu crede în Covid
Articolul următorGuvernul a adoptat majorarea alocațiilor. Ele vor fi DUBLATE în 2022