Compania Apă-Canal Ilfov anunță că au fost modificate tarifele pentru servicii publice de alimentare cu apă potabilă și de canalizare-epurare. Acestea sunt 4,43 lei fără TVA/mc pentru apă potabilă produsă, transportată și distribuită și 4,71 lei fără TVA/mc pentru canalizare-epurare.

Astfel, din ianuarie 2022 (pentru consumul lunii decembrie 2021), compania va practica tarif unic în toata aria de operare, respectiv în toate localitățile deservite cu servicii publice de alimentare cu apă și de canalizare din județul Ilfov.

Practicarea tarifului unic face parte din Strategia tarifară a companiilor și a zonei de cerință esențială și o condiție obligatorie din Contractul de finanțare pentru implementarea „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Ilfov, în perioada 2014 – 2020”, cofinanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Strategia tarifară prevede ajustarea tarifelor pe termen lung, atât în ​​termeni reali, cât și pe baza inflației, în conformitate cu proiectul major aprobat de Comisia Europeană. Strategia tarifară are în vedere, în principal, să acopere costul justificat economic al furnizării serviciilor, mentenanța investițiilor de interes regional realizat în cadrul POIM, respectarea autonomiei financiare a companiilor și funcționarea eficientă și în securitatea serviciilor, protecția mediului și sănătatea populației.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentReabilitarea DJ 401 Berceni – Vidra, aproape de final
Articolul următorStrategie în alb și negru – Ediția din 13 noiembrie 2021