În urma evoluției indicilor de calitate a aerului în aglomerarea București-Ilfov din ultimele zile, ministrul Tanczos Barna a convocat, în cursul zilei de astăzi, o videoconferință cu autoritățile implicate în monitorizarea și controlul calității aerului.

La întâlnire au participat specialiști din cadrul Ministerului, precum și reprezentanții Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Gărzii Naționale de Mediu și Administrației Naționale de Meteorologie.

În cadrul discuțiilor, specialiștii au prezentat evoluția măsurătorilor privind poluanții la cele opt stații de monitorizare din aglomerarea B-IF, precum și rezultatele acțiunilor de control pe teren realizate de echipele de permanență ale GNM.

Ministrul Barna Barna Tanczos a solicitat tuturor factorilor implicați monitorizarea continuă a situației și intervenție rapidă, ori de câte ori situația o va impune.

Totodată, demnitarul a anunțat că, în perioada următoare, va avea o serie de întâlniri cu reprezentanții autorităților locale din localitățile vizate, în vederea identificării și implementării măsurilor necesare pentru reducerea poluării aerului.

 

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentUnde te poți programa online pentru vaccinarea anti-coronavirus
Articolul următor11 persoane cu COVID 19, internate la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Ilfov