Pasajul de la Mogoșoaia, care va avea o lungime de circa 800 de metri și va muta actuala Șosea de Centură a Capitalei cu ale sale patru benzi peste giratoriul de la intersecția cu DN1A, ar trebui să fie gata până la finalul anului, deși termenul oficial de finalizare este 2022.

Cel puțin așa își doresc autoritățile de la Drumuri. În acest moment șantierul a ajuns în stadiul în care jumătate din grinzi au fost deja ridicate, iar traficul a fost redirecționat pe bretelele de la sol.

Constructorul a lucrat în ultimele luni la ridicarea grinzilor pe primele două deschideri ale pasajului, iar în paralel a lucrat la ridicarea pilei și culeei dinspre Otopeni pentru a putea continua cu ridicarea restului de grinzi. La sol traficul a fost redirecționat pe viitoarele bretele laterale.

Pasajul costă 6,8 milioane de euro. Stadiul lucrărilor în acest moment este de cca 35%.

Podul de la Mogoșoaia este necesar pentru eliminarea unui ”dop” de pe sectorul modernizat de pe Centura Nord.

Circa 20 de km din Centura de Nord a Capitalei au fost modernizați și lărgiți la patru benzi încă din 2010, iar singurul punct din zonă care a rămas nerezolvat a fost intersecția de la Mogoșoaia cu DN1A – un sens giratoriu unde constant apar blocaje și cozi kilometrice.

 

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedent18 percheziții într-un dosar penal de contrafacere-VIDEO
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 168. Apără și păzește! Au amendat MORTUL pentru că „a ieșit pe stradă” după ora 23!