O ilfoveancă ar fi reușit să facă rost de bijuterii în valoare de aproape 90.000 de lei, în câteva săptămâni, fără a plăti nimic pentru aceasta.

Păgubiții erau păcăliți că marfa a fost plătită prin așa-zise dovezi ale unor tranzacții care, în realitate, nu erau efectuate. Femeia a fost reținută de polițiștii din Ploiești.

Femeia, în vârstă de 39 de ani, ar fi acționat în perioada decembrie 2022-ianuarie 2023. Aceasta este bănuită că ar fi comis mai multe înșelăciuni.

“În fapt, femeia în cauză ar fi indus în eroare mai multe persoane din județul Prahova, respectiv din municipiul București, prin achiziționarea unor bijuterii din aur, din anunțuri postate pe platforme de vânzare online, fără să finalizeze tranzacțiile bancare pe care le începea pentru achitarea acestora.

Astfel, cu ocazia efectuării tranzacțiilor, persoanelor vătămate le erau transmise dovezile emise de aplicația bancară, din care rezulta că banii au fost transmiși, deși femeia nu dispunea de soldul transmis spre procesare.

În urma activității infracționale, prejudiciul cauzat este aproximat la suma de 87.000 de lei”, potrivit IJP Prahova.

Ieri dimineață, a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la domiciliul femeii, fiind identificate și ridicate mai multe mijloace materiale de probă precum suma de aproximativ 3.000 de lei, bijuterii din aur, respectiv mai multe înscrisuri.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

 

Articolul precedentTrei femei, cercetate pentru falsificarea de procuri notariale necesare la ieşirea minorilor din ţară pe Aeroportul ‘Henri Coandă’
Articolul următorCăutătorii de comori au găsit colete cu droguri îngropate în Pădurea Băneasa