Poliţiştii de frontieră de la Aeroportul ‘Henri Coandă’, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, efectuează cercetări faţă de trei femei, cu cetăţenie română, suspectate că falsificau procuri notariale de însoţire pentru minori, folosite de părinţi sau rudele copiilor la ieşirea din ţară.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, acţiunea a pornit de la mai multe cazuri înregistrate în cursul anului trecut, când poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Aeroport ‘Henri Coandă’ au depistat, cu ocazia derulării formalităţilor, mai multe persoane care au prezentat la control procuri notariale false pentru minorii pe care îi însoţeau.

În cadrul cercetărilor s-a constatat că cei în cauză, părinţii sau rudele copiilor, au apelat la diferite persoane care le-au procurat documentele respective. Aceştia aveau nevoie de acordul celuilalt părinte pentru a ieşi cu minorul din ţară şi au motivat că nu ştiau despre faptul că documentele astfel obţinute nu erau autentificate la notariat.

Poliţiştii de frontieră au extins cercetările şi au identificat mai multe persoane, cetăţeni români, care se ocupau cu falsificarea înscrisurilor oficiale. Persoanele în cauză identificau şi racolau clienţi care aveau nevoie de astfel de documente, se prezentau cu calitate oficială şi le emiteau documente false, în schimbul unor sume de bani (între 150 şi 500 lei).

Pe 18 ianuarie, poliţiştii de frontieră din cadrul aeroportului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au efectuat şapte percheziţii domiciliare la mai multe locaţii din Bucureşti şi judeţele Călăraşi şi Ilfov.

În urma acestor activităţi au fost depistate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe documente false, matriţe pentru ştampile, laptop-uri, instrumente de stocare externe, telefoane mobile, sume de bani (ridicate în vederea recuperării prejudiciilor).

De asemenea, au fost puse în aplicare cinci mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse la audieri.

În urma audierii şi administrării probelor, faţă de trei persoane de sex feminin, cu vârste cuprinse între 43 şi 63 de ani, au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă instituirea măsurii preventive a controlului judiciar.

În cauză se derulează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, înşelăciune, falsificarea de instrumente oficiale, folosirea de instrumente false.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentBragadiru: Amenajarea a două căi de acces ce vor face legătura între strada Mărăcineni și strada Primăverii
Articolul următorIlfoveancă reţinută de poliţişti după ce a reuşit să fure, de la distanță, bijuterii de aproape 90.000 de lei din judeţul Prahova