DOI TINERI PRINȘI ÎN FLAGRANT DE POLIȚIȘTII CAPITALEI ÎN TIMP CE OFEREAU SPRE VÂNZARE 20 KG TUTUN VRAC

 
 
 

Miercuri, 20 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6,  au pus în aplicare o autorizație de percheziție, pe raza județului Ilfov, într-un dosar privind comiterea infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false.

La data de 19 octombrie a.c. polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Poliția Sectorului 6, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au prins în flagrant doi tineri în timp ce ofereau spre vânzare cantitatea de  20 kg tutun vrac pentru fumat.

Ulterior, în vederea completării probatoriului,  la data de 20 octombrie a.c. a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară la o adresă din județul Ilfov, în urma căreia au fost identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 țigarete, 400 țigări de foi de 3 grame, 200 țigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate altele decât bere și vinuri peste 300 litri.

Față de cei doi în cauză a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentDouă zile de funcționare online pentru Școala Gimnazială nr. 3 Bălăceanca și Grădinița nr. 5 Otopeni
Articolul următorLa Pasajul Domnești lucrările sunt în grafic