Echipe de comisari de la Comisariatul General, comisariatele București și Ilfov, coordonate de Comisarul General Adj.,dl. Alexandru Cacoveanu și însoțite de polițiști și jandarmi, sunt din nou pe teren, în acest week-end, pentru prevenirea și stoparea arderilor ilegale deșeuri, care afectează calitatea aerului din Capitală.

Controalele se desfășoară în zonele de la periferia Bucureștiului și în localitățile din jurul Capitalei cunoscute pentru astfel de activități (Sintești, Vidra, Glina, Popești-Leordeni).
În timpul verificărilor au fost identificate și lichidate (în unele cazuri cu ajutorul efectivelor ISU) mai multe focare care ardeau cu degajare de fum, în incinta unor șantiere, a unor proprietăți private, dar și în zone nelocuite de la marginea localităților (în câmp deschis). Față de persoanele fizice/juridice care sunt responsabile, vor fi dispunse sancțiuni în conformitate cu prevederile legale.
În perioada următoare, pentru a preîntâmpina astfel de incidente, comisarii GNM vor continua verificările în Capitală și zonele limitrofe, împreună cu Poliția și Jandarmeria.

Peste 360 de kg de cabluri care urmau să fie incinerate, la Sintești – Ilfov, au fost confiscate de comisarii GNM, în timpul descinderii din seara de sambătă. Prinși în timp ce incendiau o parte din „marfă”, pe domeniul public, făptașii (persoane fizice) au primit și o amendă de 10.000 lei pentru arderea deșeurilor. Din păcate, politica de a negocia cu contravenienții nu a dat rezultate și activitățile prin care se poluează mediul au continuat și în ultimele luni…

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentVeste excelentă! Vor fi reintroduse voucherele de vacanță. Vezi de când și unde pot fi folosite
Articolul următorDoar două localităţi din Ilfov mai au incidenţă COVID-19 mai mare de 12 la mia de locuitori