În ciuda protestelor „Amiază împotriva lui Putin” care au avut loc la Moscova, Sankt Petersburg și la ambasadele Rusiei din întreaga lume, despotul a mers în capitală pentru a sărbători votul zdrobitor. Ucraina a intrat în ziua 755 a războiului.

UPDATE 10:00 – Forțele de voluntari ruși sprijiniți de Ucraina susțin că au reușit să distrugă încă depozit de muniții al armatei ruse din satul Tyotkino, în regiunea rusă Kursk.

Momentul exact al distrugerii depozitului a fost filmat cu o dronă și distribuit pe rețelele de socializare de Legiunea Libertatea Rusiei (LSR).

În ciuda protestelor „Amiază împotriva lui Putin” care au avut loc la Moscova, Sankt Petersburg și la ambasadele Rusiei din întreaga lume, despotul a mers în capitală pentru a sărbători votul zdrobitor. 

Vladimir Putin urmărește o nouă ordine mondială și intenționează să conteste dominația occidentală, după ce și-a strâns și mai mult controlul asupra puterii în Rusia, cu o victorie record în alegeri, după ce a interzis și ucis orice opoziție reală.

El a țintit Occidentul susținând că prezența trupelor sale în Ucraina ar putea duce globul în pragul celui de-Al Treilea Război Mondial, înainte de a sugera că nimeni nu este interesat de această opțiune, potrivit Daily Mail.

Câștigarea alegerilor – care ar fi putut fi declarată înainte de verificarea unei singure urne – înseamnă că domnia președintelui rus de represiune internă și confruntare cu Occidentul va continua cel puțin până în 2030. 

Dacă i se permite să conducă în următorii șase ani, înseamnă că Putin, pasionat de istorie, va fi cel mai longeviv lider rus de la Ecaterina cea Mare în secolul al XVIII-lea, scrie ziare.com. De când puțin cunoscutul agent KGB și-a asigurat victoria în noaptea de Revelion 1999, el și-a consolidat puterea prin atragerea oligarhilor și interzicerea oricărei opoziții reale – transformând Rusia într-un stat autoritar.

A fost cea mai mare victorie electorală a liderului de la Kremlin, conform exit-poll-urilor și a rezultatelor oficiale ale companiilor de stat, care i-au acordat aproape 88% din voturi.

În ultimii ani, autocratul în vârstă de 71 de ani a încercat să-și întărească strânsoarea asupra Vestului, în fruntea eforturilor de a-i contesta dominația. 

Strânsoarea sa asupra puterii s-a înăsprit și mai mult după ce a invadat Ucraina în februarie 2022, disidența publică împotriva războiului fiind efectiv redusă la tăcere prin proceduri judiciare și închisoare. 

Alegerile viitoare din SUA și Uniunea Europeană ar putea, de asemenea, să joace în favoarea lui Putin. Dacă Donald Trump câștigă alegerile din noiembrie pentru republicani, acest lucru ar putea determina statele să aibă o viziune mai înțelegătoare față de Rusia – cu mai puțini bani care vor fi direcționați către Ucraina. 

Articolul precedentDiana Șoșoacă lansează un nou scenariu-bombă!
Articolul următor„În România am trecut de la 39 de mașini electrice cumpărate în 2016, la peste 38.000”