Photo by Noah on Unsplash

A început producția de măști chirurgicale românești a anunțat duminică seara ministrul economiei Virgil Popescu. Ministrul a postat pe pagina sa de Facebook și un filmuleț în care ilustrează o parte din proces. În mesajul care însoțește imaginile, oficialul susține că o fiabrică de textile din Bihor ar putea realiza 150 000 de măști pe zi. Totodată, din 15 aprilie, numărul acestora ar putea ajunge chiar la 500 000 de bucăți zilnic. Vestea a venit ca o gură de aer pentru sistemul sanitar care se confruntă în aceste zile cu lipsa acestor produse din spitale.

Măștile sunt produse de o companie din Bihor

masti

Astăzi a început producția primelor măști în România! Cu toate ”motoarele” turate mergem înainte. S-a început instalarea utilajelor și testul de producție. În scurt timp vor produce 150.000 de măști pe zi – peste 4 milioane de măști lunar. Din data de 15 aprilie se va ajunge la 500.000 de bucăți pe zi, respectiv 15.000.000 de măști lunar. Le mulțumesc celor de la Techtex, membră a grupului Taparo, care produc materialul exterior al măștilor, primele două straturi, dar de acum și produsul finit. Vom ajuta compania românească să investească în continuare pentru a produce și ultimul strat pentru măști tot în țara noastră. Pentru că în aceste zile de criză globală avem nevoie de propriile resurse pentru a-i proteja pe români, pe cei din prima linie. Împreună facem România bine.

Publicată de Virgil Popescu pe Duminică, 29 martie 2020

„Astăzi a început producția primelor măști în România! Cu toate ”motoarele” turate mergem înainte. S-a început instalarea utilajelor și testul de producție. În scurt timp vor produce 150.000 de măști pe zi – peste 4 milioane de măști lunar. Din data de 15 aprilie se va ajunge la 500.000 de bucăți pe zi, respectiv 15.000.000 de măști lunar. Le mulțumesc celor de la Techtex, membră a grupului Taparo, care produc materialul exterior al măștilor, primele două straturi, dar de acum și produsul finit. Vom ajuta compania românească să investească în continuare pentru a produce și ultimul strat pentru măști tot în țara noastră. Pentru că în aceste zile de criză globală avem nevoie de propriile resurse pentru a-i proteja pe români, pe cei din prima linie. Împreună facem România bine”, se arată în postarea ministrului economiei, Virgil Popescu.

Ministrul economiei, Virgil Popescu, anunțase joi în ședința de guvern că o  companie românească va produce din acastă săptămână măștile necesare sistemului sanitar din România. Firma din Bihor a primit asigurări că va fi ajutată să facă față cererii mari de măști.

„Vom ajuta compania românească să investească în continuare pentru a produce și ultimul strat pentru măști tot în țara noastră. Pentru că în aceste zile de criză globală avem nevoie de propriile resurse pentru a-i proteja pe români, pe cei din prima linie. Împreună facem România bine”, a mai anunțat ministrul.

Articolul precedentCoronavirus, Scenariul 4: Cele mai DURE măsuri luate în România în ultimii 30 de ani!
Articolul următorAlimentarea cu energie electrică a fost temporar întreruptă în mai multe zone din Ilfov, Bucureşti şi Giurgiu