China Civil Engineering Construction Corporation a semnat joi contractul pentru proiectarea și execuția Lotului 3 al Autostrăzii de Centură Bucureşti Nord (A0 Nord), după 4 ani de la lansarea licitației, în 2019.

Compania de Autostrăzi a încercat să aleagă alte două firme înaintea ultimei câștigătoare, însă decizia CNAIR a fost întoarsă de CNSC și Curtea de Apel.

Termenul contractului este de 30 de luni din care 12 luni sunt destinate perioadei de proiectare și 18 perioadei de execuție a lucrărilor. Cei 8,6 km de autostradă vor fi executați pentru suma de aproape 400.000.000 lei.Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ar fi descris acest contract ca unul cu „un istoric aparte”, referindu-se la cele 9 decizii ale CNSC și Curții de Apel de revizuirea a dosarelor cu ofertele câștigătoare alese de CNAIR.

„Au fost trei decizii ale instanței și șase ale CNSC prin care s-a dispus reevaluarea ofertelor după desemnarea de către CNAIR a câștigătorului acestui contract în anul 2020. Aceste decizii au impus soluția semnării. Interesul public prevalează și vreau să circulăm pe A0 la cele mai înalte standarde”, spune Grindeanu. 

Firmele declarate câștigătoare anterior au fost firmele turcești NUROL INSAAT VE TICARET A.S și IC IÇTAŞ INŞAAT SANAYI VE TICARET A.S, cea din urmă fiind aleasă chiar de două ori, mai spune hotnews.ro . 

Autostrada de Centură a Capitalei va avea aproximatic 101 km, din care sunt în execuție în momentul de față 71. Din acești 71 de km în construcție, 52 se află în partea de Sud. 

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentIlfov. Donare de sânge, vineri, 17 martie, la Otopeni
Articolul următorAccident grav pe Centura București, în zona localității Măgurele. O persoană a fost rănită