Numărul total de decese la nivel național din cauza COVID-19 a ajuns la 151, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Ultimele trei victime au 68, 56 şi respectiv 74 de ani și sunt din judeţele Ilfov, Suceava şi Galaţi.

Victima din Ilfov este un bărbat 68 ani din judeţul Ilfov care făcea dializă. Bărbatul a efectuat această procedură medicală în cadrul unei clinici private din București unde a intrat în contact cu un caz confirmat. El a fost ulterior internat la Spitalul Clinic de Nefrologie ‘Carol Davila’ din din capitală și a murit pe 26 martie. Confirmarea infecției a venit cu două zile mai devreme, pe 24 martie. Decesul a fost raportat de Spitalul Clinic de Nefrologie ‘Carol Davila’ la DSP Ilfov în data de 2 aprilie, iar DSP Ilfov a făcut raportarea în cursul zilei de duminică, potrivit GCS.

Victima de 56 de ani este din judeţul Suceava și suferea de o boală renală în stadiu final. Pe 27 martie i-au fost recoltate probe pentru testare la Spitalul Câmpulung Moldovenesc. Decesul a survenit la SJU Suceava pe 30 martie iar confirmarea infectării a fost făcută abia pe 4 aprilie.

Bărbatul de 74 ani din judeţul Galaţi, aflat în Centrul de Îngrijiri Bătrâni Galaţi, a avut contact cu cazuri confirmate. Acesta provenea din căminul de bătrâni băgat în carantină de autorități după ce un alt bărbat, de 82 de ani a murit din cauza COVID-19. Recoltarea a fost făcută pe 4 aprilie, când a survenit şi decesul, iar confirmarea a venit în cursul zilei de duminică.

Articolul precedentORDONANȚA MILITARĂ 7. Marcel Vela, Raed Arafat și Bogdan Despescu susțin o conferință de presă la această oră la sediul Ministerului Afacerilor Interne.
Articolul următorContinuă lucrările de întreținere la rețeaua de electricitate din Ilfov. Ce zone rămân azi fără curent