Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de structură de rezistență pentru noua linie de metrou – Magistrala 6, pentru Lotul I, 1 Mai – Tokzo, a fost semnat cu Asocierea Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS – Makyol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret AS. Secțiunea cuprinsă între 1 Mai – Tokyo are un traseu de 6,6 km și cuprinde 6 stații: 1 Mai (existentă), Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo. Valoarea contractului este de 1,2 miliarde de lei, fără TVA.

Metroul și trenul metropolitan reprezintă singura soluție pentru rezolvarea traficului în Regiunea București Ilfov, devenind coloana vertebrală a infrastructurii de transport public, așa cum am stabilit și în PMUD.
Pentru cel de-al doilea tronson, Tokyo – Aeroport Henri Coandă, au fost depuse trei oferte, toate din partea unor companii din Turcia. Este vorba despre proiectarea și execuția lucrărilor de structură de rezistență pentru Lotul 1.2 (Tokyo – Aeroport Otopeni), care are un traseu de 7,6 km și cuprinde 6 stații: Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroport Otopeni. Valoarea contractului este de 2,38 miliarde de lei, fără TVA.
Vă reamintesc că în ședința de Guvern din 2 octombrie 2021 am deblocat proiectul Magistralei M6, iar la data de 19 octombrie 2021 a fost lansată licitaţia. M6 este prima linie de transport public de mare capacitate, care face legătura între nordul şi sudul Bucureştiului, prima magistrală care leagă direct Capitala de localităţile din Ilfov (Otopeni – Bucureşti – Jilava).

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentActele care au expirat pe durata stării de alertă trebuie înlocuite în următoarele 90 de zile
Articolul următorPresa din Rusia susține că Volodimir Zelensky nu ar mai fi la Kiev, ci în Liov sau în Brașov