Autoritățile schimbă din nou „regulile în timpul jocului”, dovadă decizia anunțată de președintele Iohannis, miercuri seara, în urma consultărilor de la Palatul Cotroceni. Mai exact, vacanța de o săptămână, din perioada 25-31 octombrie, va fi, de fapt, de… două săptămâni (25 octombrie – 7 noiembrie) și nu se va mai aplica doar elevilor din învățământul preșcolar și primar, ci și celor de gimnaziu și liceu. Cu toate astea, vor exista și excepții, și aici vorbim despre 21 de școli care funcționează după curriculumul din alte state, potrivit Ministerului Educației.

„Legea Educației reglementează aplicabilitatea planurilor cadru de învățământ și pentru unitățile de învățământ particular, similar cu cele de stat (cu excepția celor care învață după curriculum-ul altor state/registru special).

Există legătură între structura anului școlar și planurile cadru. Astfel, pentru unitățile de învățământ particular care funcționează conform planurilor cadru de învățământ aplicabile școlilor de stat, structura anului școlar este aceea stabilită prin ordinul de ministru.

Unitățile de învățământ particular care funcționează conform curriculumului specific altui sistem educațional (21 școli în România) au stabilită o structură diferită a anului școlar”, a declarat Sorin Cîmpeanu, citat de Edupedu.ro.

Cât despre revenirea la ore în format fizic, ministrul interimar al Educației, preciza că acest lucru depinde de situaţia epidemiologică din luna noiembrie.

Nu se știe în prezent nici cum va fi recuperată materia din perioada de vacanță luată pe nepusă-masă. 

„Structura anului şcolar, respectiv stabilirea perioadei vacanţelor şcolare, nu are impact asupra activităţii afterschool-urilor, acestea fiind obligate să desfăşoare activităţile specifice cu respectarea strictă a normelor de protecţie sanitară. De asemenea, activitatea desfăşurată în cadrul acestora nu este asimilată cu activitatea didactică desfăşurată în cadrul unei unităţi de învăţământ”, potrivit ministrului.

Articolul precedentAtenție șoferi: Vor fi restricții de trafic pe Șoseaua București-Ploiești
Articolul următorAdmitere la Școlile de Poliție doar pentru candidați vaccinați, testați sau trecuți prin boală