Noile reguli anunțate de Inspectoratul General al Poliției Române, privind concursurile organizate de instituție, se aplică și la examenele de admitere, a confirmat, pentru Telegrama, purtătorul de cuvânt al IJP Prahova. Potrivit anunțului IGPR, vor fi primiți doar candidați vaccinați, cu test Covid negativ sau trecuți prin boală.

La școlile de agenți de Poliție, inclusiv cea de la Câmpina, care este cea mai mare din țară, se derulează, în această perioadă, o nouă sesiune de admitere, în cadrul căreia sâmbătă, pe 23 octombrie, este programată proba scrisă.

“În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2 și protecţiei participanţilor, la toate concursurile organizate de Poliția Română, în această perioadă, vor putea participa exclusiv:

  • candidații care sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2, dacă au trecut minimum 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • candidații care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi, ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;
  • candidații care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore;
  • candidații care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore.

Termenele de mai sus se calculează la data susținerii probei de concurs”, potrivit un comunicat al IGPR privitor la reglementările valabile pentru candidați.

Aceleași reguli se aplică tuturor concursurilor organizate de Poliția Română.

Dovezile prezentate de candidați vor fi păstrate la dosarul de concurs

“La accesul candidaţilor în incinta locaţiei în care are loc proba, se va verifica dovada că persoanele se află într-una dintre situaţiile care permit participarea, descrise mai sus, pe baza unui document scris pe care îl vor avea asupra lor, în copie (certificat verde digital Covid 19 printat şi/sau dovada testului negativ RT-PCR/antigen), care se va păstra la dosarul de concurs.

Candidaților care nu fac dovada că se află într-una din situațiile de mai sus, nu li se va permite accesul la probe și procedura de concurs pentru aceștia va înceta.

Masca de protecție este obligatorie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pe toată durata prezenţei în locul desfășurării probei”, mai precizează informarea IGPR.

Articolul precedent21 de unități de învățământ private nu vor trimite elevii în vacanță – LISTA
Articolul următor16.110 cazuri noi de COVID și 448 de decese în ultimele 24 de ore