Consiliul Județean Ilfov, prin Centrul Județean de Cultură Ilfov, împreună cu Academia de Sport și Nutriție Alexander Florescu ASNAF au organizat evenimentul „Vreau să cresc sănătos”, dedicat copiilor din regiunea București-Ilfov.

Evenimentul a adus în prim-plan o problemă gravă de actualitate: obezitatea infantilă. Aproximativ 1.000 de copii au învățat lucruri esențiale despre un regim alimentar sănătos și, de asemenea, s-au bucurat de un spectacol de circ inedit.
În România, unul din patru copii are probleme de greutate. Eu cred că educația alimentară este esențială în vremurile de astăzi, în care avem totul la îndemână. În lipsa unui bagaj informațional bogat și corect, copiii noștri își pot face rău singuri. Nu e absolut nicio rușine să învățăm să mâncăm sănătos.
Eu nu sunt doctor, nu sunt nici nutriționist, dar mereu le spun copiilor să mănânce fructe, legume, să adoarmă înainte de miezul nopții și să facă sport. Mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă organizarea acestui eveniment! Voi susține mereu acțiuni care pun sănătatea pe primul loc. Toate proiectele mele au în centru cetățeanul. Mereu mă raportez la oameni și la nevoile lor.
Şeful Antidrog Bucureşti, domnul Catalin Ţone a participat la organizarea unei noi conferinţe la care au participat nu mai puțin de 1000 de copii ilfoveni.
Evenimentul a avut loc în cupola Circului Metropolitan București și s-a bucurat de sprijinul Consiliul Județean Ilfov, Inspectoratul Şcolar Județean Ilfov, UNEFS și Academia de Sport și Nutriție.
Alături de şeful Serviciului Antidrog București au fost:
– Hubert Thuma – Presedintele Consiliului Județean Ilfov
– Monica Anisie – Presedintele Comisiei Învăţământ din Senat
– Prof. univ. dr. Cătalina Poiană – Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti
– Andrei Baciu – Secretar de Stat Ministerul Sănătății
– Alexander Florescu – presedintele ASNAF.
Conferinţa s-a desfășurat sub deviza: “vreau sa cresc sănătos” și a cuprins și un moment sportiv cu Alexander Florescu dar și un program de circ susținut de Circul Metropolitan Bucureşti.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentIlfov. Campionatul Mondial de polo pe apă U20 se va organiza în Otopeni, în vară
Articolul următorSe lucrează la Racordul CFR Dragonul Roșu, pentru trenul metropolitan București