Acasă Actual www.ilfovadopta.ro, prima platformă on-line pentru adopția animalelor

www.ilfovadopta.ro, prima platformă on-line pentru adopția animalelor

La sediul Consiliului Județean Ilfov (CJI), Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul instituției a lansat, chiar de Ziua Internațională a animalelor fără adăpost, în premieră la nivelul consiliilor județene, o platformă online pentru adopţia animalelor – www.ilfovadopta.ro.

 
 

Aici găsiți informaţii și imagini cu câinii disponibili pentru adopţie în centrele din Ilfov (plus Adăpostul ASPA Mihăilești și Giurgiu). (…) Pentru dosarul de adopţie nu aveţi nevoie decât de copia actului de identitate, copia contractului de proprietate sau a celui de chirie și o adeverinţă de venit.

Campanie de conștientizare a beneficiilor sterilizării

Biroul pentru Protecţia Animalelor CJ Ilfov va lansa o campanie de conștientizare a beneficiilor sterilizării animalelor. Șefa Biroului, Hilde Tudora, a spus că la nivelul CJI se discută despre construirea unui centru de adopţii, dar și despre o serie de propuneri de modificare a legislaţiei, astfel încât să fie mărite amenzile pentru abandonul animalelor în stradă și de asemenea pentru ca, în viitor, și consiliile judeţene să poată organiza campanii de sterilizare gratuite. De asemenea, a rea­mintit de proiectul-pilot care se derulează în Domnești, unde zonele identificate ca prefera­te pentru adandonarea animalelor să fie supravegheate video, în încercarea reducerii fenomenului, salvarea animalelor și pedepsirea celor vinovați de astfel de fapte.

Sterilizarea/castrarea sunt obligatorii la câinii de rasă comună

Sterilizare/castrarea câinilor de rasă comună sunt obligatorii. De asemenea, sunt obligatorii și pentru cei de rasă, dacă nu există documente care să ateste apartenența la rasă – potrivit OUG 155/2001; HG 1059/2013. Amenzile pentru cei care nu respectă aceste prevederi sunt cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentMiron Mitrea despre Ciolacu în Vama Veche și Barna cu „bebelușul USR Plus”: 2 exerciții de imagine ratate
Articolul următorIa pastila SRS. Americanii în capcana Statului Islamic