În timp ce politicienii se luptă pentru putere, românii se luptă să trăiască. La fiecare 3 minute, un român infectat cu Sars-Cov-2 moare, iar sistemul sanitar este este și el în moarte clinică. Numărul infectărilor se menține ridicat, iar în secțiile de Terapie Intensivă nu mai există niciun pat liber, potrivit Realitatea.net

Continuăm să vă arătăm realitatea din spitalele românești, unde bolnavii aflați în stare gravă sunt tratați în Unitățile de Primiri Urgențe sau chiar pe holuri. Jurnaliștii Realitatea Plus Alexandra Nistorescu și Călin Buda au realizat în exclusivitate un reportaj cutremurător la Institutul ”Marius Nasta” din București.

Institutul ”Marius Nasta” din Capitală este unitate medicală COVID încă de la debutul pandemiei. Acum, numărul de pacienți este aproape dublu față de valurile anterioare, iar presiunea pe doctori este din ce în ce mai mare. În ambulatoriul din Camera de Gardă sunt aduși zilnic zeci de bolnavi.

În spital sunt peste 100 de bolnavi COVID, iar secția de Terapie Intensivă este arhiplină: 15 pacienți intubați și ventilați mecanic. Deși îmbrăcați în combinezoane, medicilor li se citește teama în ochi atunci când ambulanțele aduc alți bolnavi.

Doctorii spun că tulpina Delta este principalul vinovat pentru cazurile grave. 90% dintre pacienții internați sunt conectați la oxigen.

În spitalele din țară sunt internați peste 1.850 de bolnavi COVID în camerele de gardă, iar aproape 90 sunt intubați. Specialiștii se așteaptă ca vârful valului patru să fie atins abia în următoarele două săptămâni. 
Urmăriți în materialul de mai jos declarațiile cutremurătoare ale pacienților și medicilor de la ”Marius Nasta”:

Articolul precedentAlertă ANPC: Oțet falsificat în marile lanțuri de magazine din Bucureşti şi Ilfov
Articolul următorSărbătoare uriașă – 14 octombrie – Cruce cu roșu în calendarul ortodox