Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva Covid, dr. Valeriu Gheorghiță, a anunțat că se lucrează la optimizarea platformei naționale, astfel încât să devină posibilă programarea pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin.

Într-o conferință susținută marți, oficialul a anunțat că se ia în considerare devansarea termenului pentru administrarea celei de-a treia doze, „ținând cont de situația epidemiologică”, iar o ședință de lucru pe această temă va avea loc în cursul acestei săptămâni.

Potrivit acestuia, persoanele care se prezintă pentru prima dată la vaccinare pot merge direct la centrele de vaccinare, iar cei care vor dori administrarea celei de-a treia doze vor trebui să se programeze, prin intermediul platformei.

Dr. Gheorghiță a mai spus că strategia pentru administrarea celei de-a 3-a doze a vaccinului este în lucru în acest moment, dar printre persoanele care vor avea prioritate la a treia doză se vor număra bolnavii cu boli oncologice, pacienții cu afecțiuni cronice (boli pulmonare, cardiovasculare, renale, endocrinologice – diabet zaharat, bolile cronice sub tratament imunosupresor), cei care au trecut printr-un transplant și cei cu imunodeficiențe moderate sau severe.

De asemenea, printre categoriile care vor avea prioritate s-ar putea regăsi și persoanele care prin natura meseriei au risc sever de infectare, precum personalul medical sau personalul din învățământ.

Articolul precedentDosar penal in rem, pentru abuz în serviciu, privind achiziția de vaccinuri anti-Covid
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Octavian Berceanu: „Când m-am dus prima dată în Sintești ardeau 20 de focuri”