La 21 decembrie a avut loc, prin videoconferință, ultima ședință a Consiliului Județean Ilfov din acest an, pe ordinea de zi fiind cuprinse 12 proiecte de hotărâri care au fost supuse votului consilierilor județeni.

Sănătatea cetățenilor și lupta împotriva noului coronavirus sunt prioritare pentru Consiliul Județean Ilfov: “Niciun efort nu este prea mare când vine vorba de sănătatea ilfovenilor. În actualul context pandemic trebuie să luăm decizii rapide, să ne organizăm și să fim eficienți”, a declarat Hubert Petru Ștefan Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov.

La baza proiectului de hotărâre privind rectificarea bugetului local al județului Ilfov pe anul 2020, în cadrul căruia s-au alocat 4,5 milioane de lei pentru Spitalul Județean Ilfov, au stat două obiective puternice: alocarea resurselor necesare de care are nevoie Spitalul Județean Ilfov, astfel încât pacienții infectați cu COVID19 și toți cetățenii județului să poată beneficia de servicii medicale adecvate, iar al doilea obiectiv s-a referit la” proiectele de finanțare europeană, care vor ținti o dezvoltare uniformă și reală a Ilfovului”.

Un proiect care a beneficiat de o atenție specială în ședința de consiliu a fost legat de actualizarea componenței Comisiei Tehnice Județene de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (și aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Comisiei), comisie care în ultimii doi ani de zile nu a funcționat în condiții optime. În acest sens, în actualul mandat s-au făcut solicitări către instituțiile partenere pentru alcătuirea comisiei, care a fost refăcută pe baza propunerilor venite de la instituții și asociații profesionale din domeniul urbanismului. ”Sustenabilitatea și dezvoltarea uniformă a județului Ilfov sunt foarte importante pentru președintele Consiliului Județean Ilfov și echipa sa și, de aceea, chiar din a doua ședință ordinară a fost propus un regulament care să respecte principiile de eficiență în relația cu beneficiarii și suportul necesar pentru digitalizare acestui proces”, se arată într-un comunicat al CJ Ilfov.

Toate cele 12 proiecte de hotărâri de pe ordinea de zi au fost aprobate. Președintele Thuma: “Încheiem un an dificil, ale cărui efecte le vom resimți probabil mult timp de acum încolo. Așa că dragi colegi, dragi ilfoveni, la final de an vă transmit gânduri bune și sper ca sărbătorile de iarnă să vă găsească sănătoși, cu liniște în case și cu speranța ca 2021 va fi mai bun. La mulți ani!”

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentAglomerație la intrarea în țară: mii de români se întorc în țară din Anglia. Toți românii care vin din UK intră în CARANTINĂ
Articolul următor22 decembrie: 5.009 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 și 155 de decese