Tragediile se țin lanț pentru românii care călătoresc în Bulgaria. Doi români au fost grav răniți în urma unui nou accident produs în țara vecină.

Doi cetăţeni români au fost răniţi într-un accident rutier produs în Bulgaria, fiind implicate trei autoturisme, dintre care două înmatriculate în România și una în Ucraina. Cei doi cetățeni ucraineni au murit în urma impactului, potrivit primelor informații.

Cei doi români accidentați se află în stare gravă, fiind internaţi în ţara vecină. Alţi patru români au fost implicaţi în accident. Este al doilea accident din Bulgaria, în ultimele trei zile, în care au fost implicați români. În accidentul produs duminică dimineață, 7 august, în zona Veliko Târnovo, cinci români au fost răniţi şi trei au murit. Cei opt călătoreau cu un autocar înmatriculat în România, la bordul căruia se aflau 25 de pasageri. Şapte erau cetăţeni turci, iar restul români. Accidentul s-a produs între Kutsina şi Polikraishte.

MAE, prin Ambasada de la Sofia, a solicitat autorităţilor competente locale, în regim de urgenţă, informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor implicate în accident, fiind în contact cu reprezentaţii poliţiei şi cu cei ai unităţii medicale din Bulgaria unde sunt spitalizaţi cei doi cetăţeni români răniţi.

Despre al doilea accident, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a fost anunţat, prin Ambasada României în Republica Bulgaria. Accidentul rutier s-a produs în 8 august 2022, ora 13.30, în Bulgaria, între localităţile Tsarichino şi Kremena, în care au fost implicate trei autoturisme, dintre care două înmatriculate în România.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin Ambasada României în Republica Bulgaria, a fost notificat cu privire la un accident rutier produs în data de 8 august 2022, orele 13.30, în Bulgaria, între localitățile Tsarichino și Kremena, în care au fost implicate trei autoturisme, dintre care două înmatriculate în România.

Potrivit datelor preliminare comunicate de către autoritățile locale, în urma accidentului, două persoane de cetățenie română au fost rănite, iar alte două persoane, de altă cetățenie, au decedat. În accident au mai fost implicați alți patru cetățeni români, care nu au suferit leziuni sau alte vătămări.

Reprezentanții Ambasadei României la Sofia au solicitat autorităților competente locale, în regim de urgență, informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor implicate în accident, fiind în contact cu reprezentații poliției și cu cei ai unității medicale din Bulgaria unde sunt spitalizați cei doi cetățeni români răniți. Din informațiile obținute de la reprezentanții spitalului, cele două victime, cetățeni români, se află în stare gravă, internate la terapie intensivă, respectiv chirurgie, fiind luate toate măsurile necesare pentru acordarea asistenței medicale specifice.

De asemenea, MAE informează că autoritățile locale bulgare au deschis o anchetă pentru stabilirea circumstanțelor în care s-a produs accidentul.

Până în acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost înregistrate solicitări de asistență consulară din partea familiei persoanelor afectate.

Personalul consular efectuează, totodată, demersurile necesare pentru identificarea și notificarea familiilor din România ale persoanelor rănite în urma accidentului.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentLegile Puterii, o emisiune despre oameni și fapte
Articolul următorRomânii pot economisi cu dobândă anuală de 8,25%