18 comune și 3 orașe din județul Ilfov vor avea parte de panouri digitale, moderne, în stațiile de transport public, pentru informarea călătorilor. Acestea vor afișa programul autobuzelor în timp real, atât vizual, cât și prin anunțuri audio.

Transportul public din Ilfov va fi modernizat cu panouri digitale

Reprezentanții Transportului Public București – Ilfov (TPBI), alături de Consiliului Județean Ilfov și diverși parteneri, au depus eforturi pentru a îmbunătăți transportul public din județ, anunță TPBI.

Promisiunile autorităților chiar încep să se concretizeze, astfel că 21 de unități administrativ-teritoriale, de pe raza județului Ilfov, vor fi dotate cu panouri digitale. Cu ajutorul acestora, călătorii vor fi informați despre programul de organizare și funcționare a circulației vehiculelor în timp real, vizual, dar și audio.

TPBI, prin rolul său de integrator și suport tehnic, a demarat și sprijinit depunerea unei cereri de finanţare a proiectului prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).  Prețul proiectului „Sistem ITS integrat Smart & Green Mobility – Informarea călătorilor în stațiile de transport public” se ridică la suma de 3,4 milioane de euro , fără TVA.

Cererea de finanțare a fost aprobată în luna februarie a anului 2023, anunță reprezentanții TPBI.

Iată lista celor 18 comune și 3 orașe din județul Ilfov, care vor beneficia de panouri digitale în stațiile de transport public:

– Popești-Leordeni, lider de parteneriat.

– Bragadiru,

– Buftea,

– Afumați,

– Balotești,

– Chiajna,

– Ciolpani,

– Ciorogârla,

– Clinceni,

– Copăceni,

– Corbeanca,

– Cornetu,

– Dascălu,

– Dărăști-Ilfov,

– Dobroești,

– Glina,

– Grădiștea,

– Gruiu,

– Moara Vlăsiei,

– Nuci,

– Vidra.

Prin adoptarea acestui proiect de viitor , TPBI intenționează să sporească atractivitatea sistemului de transport public. De asemenea, un alt obiectiv al TPB este creșterea nivelului de predictibilitate al programului de circulație. Panourile digitale vor fi prevăzute și cu sisteme de anunțuri audio. Următoarea etapă este pregătirea documentației tehnico-economică aferentă investiției. Va urma achiziționarea echipamentelor și a software-ului, dedicate informării călătorilor.

Călătorii vor beneficia de panourile digitale odată cu finalizarea proiectului, în anul 2024

Ideea face parte din proiectul  „ITS strategic integrat (Sisteme de Transport Inteligente)”, ce este în curs de dezvoltare la nivelul TPBI, PMB și CJI și vizează dezvoltarea transportului public, prin modernizarea componentelor ITS.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentAccident pe Centura Capitalei, joi dimineață. Un pieton a fost grav rănit
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET