La Spitalul ‘Victor Babeş’ sunt internaţi 294 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19, iar la Spitalul Colentina sunt în prezent 77 de pacienţi testaţi pozitiv pentru noul coronavirus, a anunţat, duminică, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

Astfel, mai bine de jumătate dintre cele 420 de paturi de tratare de la VIctor Babeș sunt în acest moment ocupate. Autoritățile bucureștene speră acum ca numărul de cazuri să nu mai crească și în săptămânile următoare în același ritm ca cel de după 1 iunie. ‘De la declanşarea pandemiei, în această unitate sanitară de fază 1 au fost internate în total 2.273 persoane, din Bucureşti şi din ţară – din care 1.710 confirmate cu boala COVID-19 -, cel mai mare număr de pacienţi internaţi dintre toate spitalele COVID din România’, precizează ASSMB.

Potrivit aceleiași surse, la Spitalul Colentina există în continuare un număr de 77 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, dintre care şapte se află la Terapie Intensivă (ATI), iar 21 sunt pacienţi asimptomatici. În cazul acestora din urmă, se așteaptă rezultatele testelor astfel încât pacienții să poată părăsi unitatea. Dintre aceştia, 11 au o perioadă de aşteptare în spital care depăşeşte 10 zile, iar 8 asimptomatici aşteaptă negativarea testelor de mai mult de 21 de zile. Cea mai lungă perioadă de aşteptare, în acest moment, este de 48 de zile.

    În total, de la sfârşitul lunii martie şi până în prezent, la Spitalul Clinic Colentina au fost internaţi 542 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19. Din totalul de 867 paturi de care dispune, spitalul a primit aviz de funcţionare pentru 455.

    ASSMB menţionează că Spitalul Clinic Colentina, unitate sanitară desemnată suport COVID prin ordin al ministrului Sănătăţii, ‘nu are în structura sa’ o secţie de boli infecţioase.

          ‘Aşa cum se poate vedea din datele disponibile, numărul total de pacienţi confirmaţi cu COVID-19, internaţi în aceste trei spitale de elită ale Primăriei Capitalei, a fost, de la începutul pandemiei, de 2.302. Din datele oficiale ale INSP reiese că, în Bucureşti, până la această dată, a fost înregistrat un număr de aproximativ 2.500 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19’, mai arată ASSMB.

SURSA: Agerpres

Articolul precedentIubita lui Liviu Dragnea a cumparat trei proprietati in Ilfov si Bucuresti cu 350.000 de euro
Articolul următorRomânia ajunge azi la 24.505 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19