Toba de porc „Drag de România” a fost retrasă de la vânzare de către supermarketul Carrefour.

Inspectorii ANSVSA au anunțat că respectivul produs este contaminat cu bacteria Listeria, o bacterie periculoasă pentru organism.

Reprezentanții Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor avertizează populația ca, în cazul în care a cumpărat recent un astfel de aliment, să nu îl consume, ci să îl distrugă sau să îl returneze la magazinul de unde l-a procurat pentru a-i fi returnată contravaloarea produsului.

Listerioza este o boală foarte grav, cu un timp de incubație de opt săptămâni. Unele persoane pot prezenta simptome precum febră, dureri musculare, greață, vomă și dureri gastrice. În cazul în care bacteria pătrunde în sistemul nervos, simptomatologia poate fi mult mai gravă. Listerioza afectează cel mai mult nou -născuții, persoanele în vârstă, femeile însărcinate și pe cei cu un sistem imunitar scăzut.

Persoanele care au consumat produsul din gama „Drag de România” și prezintă unul dintre simptomele prezentate mai sus sunt sfătuite să consulte de urgență un medic.

 

Articolul precedentDoar două localităţi din Ilfov mai au incidenţă COVID-19 mai mare de 12 la mia de locuitori
Articolul următorBilanț coronavirus 14 noiembrie – 3.021 de cazuri noi și 233 decese