Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea, aflat în administrarea CJ Ilfov, a fost reclasificat și ridicat în grad, din categoria 5 (spital în curs de acreditare, care trebuie să se conformeze unor indicatori) în categoria 2.

Categoria 2 înseamnă că spitalul are capacitatea de a atinge cele mai înalte standarde, serviciile oferite corespund nevoilor colectivității și că sunt asigurate toate condițiile de siguranță pentru pacienți, personal și mediul înconjurător.

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) arată că în țară, în categoria a doua, sunt încadrate 93 de spitale, din cele peste 600 de stat și private evaluate sau în curs de evaluare. Nicio unitate sanitară nu este încadrată în prima categorie.

Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea este singurul cu această specialitate din Ilfov, iar medicilor de aici li se adresează pacienți și din Dâmbovița, Prahova și Giurgiu. Unitatea are și un compartiment de medicină materno-fetală, așa cum au, de obicei, doar marile centre universitare, și trei linii de gardă: obstetrică, ATI și neonatologie.

Spitalul din Buftea are laborator propriu de analize acreditat RENAR – se pot face analize de biochimie, hematologie, imunologie, bacteriologie, inclusiv Babeș Papanicolau clasic și în mediul lichid, amniocenteze pentru sarcinile cu risc și HPV- gratis, pentru pacientele asigurate care se prezintă cu bilet de trimitere.

Unitatea medicală este dotată cu aparatură medicală de ultimă generație. Cele mai mai recente achiziții sunt un aparat de radiologie digital cu stitching – care minimizează expunerea la radiații, o stație nouă de sterilizare (sterilizator cu plasmă, sterilizator cu abur), două ecografe performante, două ventilatoare și un mamograf cu tomosinteză, de o mare acuratețe a analizelor. Anul acesta spitalul își propune să cumpere și un computer tomograf.

Din 2012 până în prezent Consiliul Județean a investit în unitatea medicală peste cinci milioane de lei, dar va începe și extinderea spitalului prin construcția unei clădiri cu trei etaje, cu o amprentă la sol de 750 metri pătrați și dotarea cu aparatura necesară.

În 2019 peste 70.000 de persoane au trecut pragul spitalului, pentru consultații sau internări.

Articolul precedentCod galben de instabilitate atmosferică în 24 de judeţe, până sâmbătă la ora 10:00
Articolul următorSTUDIU TERMENE.RO: 20.46% dintre hotelurile și restaurantele din Ilfov solicită certificatul pentru situații de urgență. 14.41% aplică la programul IMM Invest (P)