Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, luni că școlile vor relua cursurile de lunea viitoare, 8 noiembrie. Acesta a precizat că o decizie finală privind prezența fizică sau predarea online va fi luată la finalul săptămânii. 

„În data de 8 noiembrie, școala va începe. Există o anexă în care s-au prezentat o serie de măsuri propuse spre adoptare prin ordin comun al ministrului Educației și min Sănătății. Ministrul Educației va rămâne consecvent principiului potrivit căruia școlile trebuie să funcționeze cu prezență fizică atât timp cât se asigură siguranța” a afirmat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a mai afirmat că decizia de a susține cursurile cu prezență fizică se va lua în funcție de evoluția datelor privind infectările, dar și de decizii punctuale. „Nu vom ajunge în niciun caz în situația în care, dacă să spunem în situație de jumătate de țară vom avea o situație cu rata de infectare foarte scăzută, fără cazuri de infectare în școli, să nu poate funcționa cu prezență fizică acele școli. (…)Vom avea consultări cu autoritățile sanitare și vineri vom anunța.”

VEZI VIDEO AICI

Articolul precedentBilanț coronavirus 1 noiembrie: 6.993 cazuri noi și 322 decese
Articolul următorȘedință de urgență cu primarii. Se caută soluții după explozia prețului gigacaloriei