Papa Francisc a declarat că premierul ungar Victor Orban i-a spus la sfârşitul lunii aprilie, că preşedintele rus Vladimir Putin intenţionează să pună capăt invaziei din Ucraina pe 9 mai – Ziua Victoriei în Rusia, scrie CNN.

Papa a făcut aceste comentarii pentru ziarul italian Corriere della Sera într-un interviu publicat marţi.

„Orban, când l-am întâlnit, mi-a spus că ruşii au un plan, că totul se va termina pe 9 mai. Acest lucru ar explica şi viteza escaladării din aceste zile. Pentru că acum nu este vorba doar de Donbas, ci şi de Crimeea, de Odesa, de a lua Ucrainei portul de la Marea Neagră, de tot „, a declarat Papa Francisc.

 „Nu există suficientă voinţă pentru pace”, a spus Papa. „Sunt pesimist, dar trebuie să facem tot ce se poate pentru a opri războiul”.

Papa Francisc a repetat declaraţiile anterioare potrivit cărora este pregătit să călătorească la Moscova pentru a se întâlni cu Putin şi a comparat războiul din Ucraina cu genocidul din Rwanda.

Papa a spus că nu va călători deocamdată la Kiev, trimiţând în schimb un reprezentant. „Mai întâi trebuie să merg la Moscova, mai întâi trebuie să mă întâlnesc cu Putin. Dar şi eu sunt preot, ce pot să fac? Voi face tot ce pot. Dacă Putin deschide uşa”, a spus el.

 

Sursa: Libertatea Zilei

Articolul precedentPercheziţii la suspecţi de nerespectarea armelor şi muniţiilor din Ilfov. La descinderi participă şi poliţişti din Giurgiu
Articolul următorAnunț pentru cei care completează declaraţia unică! Până când poate fi depusă la ANAF?