Un cutremur cu magnitudinea 5,2 pe Richter s-a produs în România la ora 3:26 și 46 de secunde. Inițial magnitudinea comunicată de Institutul Național pentru Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului a fost de 5,4 pe Richter pe baza datelor colectate automat de seismografe însă cifrele au fost revizuite manual.

Până în acest moment nu au fost semnalate pagube materiale sau victime omenești însă mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență București – Ilfov au fost trimise în zonele vulnerabile precum Centrul Vechi ca să identifice dacă au apărut probleme.

„În acest moment echipaje ale ISU București Ilfov efectuează recunoașteri în centrul istoric. Până în acest moment nu au fost primite apeluri din partea cetățenilor în dispecerat cu privire la cutremur”, a declarat Bogdan Toma, purtătorul de cuvânt al ISU București – Ilfov.

Cutremurul a avut epicentrul în zona seismică Vrancea la o adâncime de 140km. 

Seismul vine la doar câteva ore după ce, cu câteva ore înainte, în Grecia a mai avut loc o mișcare telurică ce a fost măsurată cu o magnitudine de 5,6 pe Richter. Epicentrul a fost în insula Dodecansese, la 10 km adâncime.

Articolul precedentGuvernul Orban s-a investit în funcție folosindu-se de propaganda anti PSD!
Articolul următorPNL și PSD luptă pentru șefia Senatului