Rezultatele admiterii la liceu 2022 a absolvenților de clasa a VIII-a au fost publicate pe admitere.edu.ro și la avizierele liceelor.

În prima etapă peste 110 mii de elevi au fost repartizați, iar 6.852 au rămas nerepartizați.

110.035 de absolvenți adică 94,13 % au fost repartizați computerizat. 6852 absolvenți, adică 5,87%, au rămas nerepartizați, potrivit datelor din aplicația de admitere.

Cum verifici UNDE ai fost repartizat după admitere

Rezultatele repartizării în licee pot fi văzute introducând codul pe care fiecare elev l-a primit de la școală. 

Elevii pot verifica listele cu repartizarea pe fiecare județ în parte, precum și lista locurilor care au rămas libere. Admiterea la liceu s-a făcut pe baza mediei obținute de elev la Evaluarea Națională (contează 80% în admitere) și a mediei generale de absolvire a claselor V-VIII (20%).

Calendarul repartizării la liceu 2022

14 iulie 2022: Repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2022 – 2023.

14 iulie 2022: Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal.

Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal din județ/municipiul București.

15 – 20 iulie 2022: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

20 iulie 2022: Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.

21, 22 și 25 iulie 2022: Rezolvarea de către comisia de admitere județeană/ a municipiului București, a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentPercheziții în Ilfov, Iași, Suceava, Botoșani și Bistrița Năsăud! Fabrici clandestine de țigări, descoperite de polițiștii de frontieră și procurorii DIICOT
Articolul următorRealitatea Plus susține și respectă dreptul la opinie al tuturor cetățenilor români. Precizări importante de presă în cazul Cristian Rizea – Emilia Șercan