Sub autoritatea Instituției Prefectului – Județul Ilfov, în cursul zilei de ieri, 24 august a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov au intensificat verificările în sistem integrat cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor și Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, privind  respectarea normelor legale impuse în contextul situației actuale. 

Respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor privind distanțarea socială în toate zonele aglomerate au reprezentat obiectivul acțiunilor desfășurate, astfel că operatorii economici din centre comerciale, piețe, târguri, terase, ștranduri și cluburi în aer liber de pe raza administrativ-teritorială a județului Ilfov au fost controlați cu prioritate.  

Acțiunile au vizat inclusiv verificări în mijloacele de transport în comun, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la respectarea normelor legale în vigoare.

În urma activităților desfășurate, la data de 24 august a.c., peste 201 de forțe angrenate au verificat 129 de societăți comerciale de pe raza județului Ilfov.

Au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenţionale în valoare totală de 60200 de lei din care o sancțiune contravențională conform L.61/1991, cu amendă în valoare de 200 de lei, 3 sancțiuni contravenționale conform L.12/1990, cu amendă în valoare de 50000 de lei, 3 sancțiuni contravenționale conform L.319/2006, cu avertisment, 6 sancțiuni contravenționale conform L.307/2006, una cu amendă în valoare de 10000 de lei și 5 cu avertisment, 4 sancțiuni contravenționale conform H.G.537/2007, cu avertisment și 4 sancțiuni contravenționale conform O.G.2/2001, cu avertisment.

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare. Intervenţiile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Articolul precedent100% TU DECIZI! Gabriel Zetea, nuntă cu avion de la TAROM. Scamatoriile șefului CJ Maramureș
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 53. Nici jandarmii nu mai sunt ce-au fost