Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat marţi o hotărâre prin care propune ca, în zona plajelor, distanţa mai mică de 2 metri să fie permisă numai pentru soţi şi copii însoţiţi de adulţi (părinţi, bunici).

 
Comitetul Național pentru Situații de Urgență anunță noi măsuri pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus. Doar soții și copiii vor fi exceptați de la distanțarea de pe plajă.
„Pentru plaje, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici)”, se arată într-o hotărâre a CNSU. Măsura va fi valabilă de la 1 august.
Responsabili de aplicarea acestor măsuri vor fi autoritățile locale și administratorii plajelor. Vor fi făcute și controale, a mai spus ministrul. „Regula este și în apă, rămâne doar să o respectăm”, a spus ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru la Digi24.

Tătaru a spus că perioada în care vor fi impuse măsurile „depinde de evoluție” și că propunerile CNSU vor fi adaptate de fiecare comitet județean pentru situații de urgență acolo unde există focare.

Propunerile transmise prin hotărârea CNSU urmează să fie supuse aprobării Guvernului în cadrul unei şedinţe programate să se desfăşoare astăzi.

Articolul precedentAlexandru Rafila și Nelu Tătaru fac un apel la oameni să evite locurile aglomerate
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 33. Nu vom mai scăpa de măști!